Hon tar examen vid 84-års ålder efter att ha varit tvungen att ge upp sina studier: "Låt ingen stoppa dig" - TittaPaVideon.se
x
Hon tar examen vid 84-års ålder efter…
Hyresvärden vill öka sina heresgästers hyra, men de Hon visar upp sin brudklänning för 36 euro som hon köpt på nätet: ingen märker hur billig den är

Hon tar examen vid 84-års ålder efter att ha varit tvungen att ge upp sina studier: "Låt ingen stoppa dig"

06 Juni 2022 • Av sofia
835
Advertisement

Man är aldrig för gammal för att avsluta dina studier. En 84-årig kvinna tog äntligen sin examen efter att ha försökt i nästan sju årtionden.

Efter att ha registrerat sig vid University of Minnesota 1955 - och fått sin sjuksköterskelicens efter bara ett år - hoppade Betty Sandison av när hon gifte sig. Hon saknade dock mindre än 30 poäng för att få sin examen. Efter 67 år, två döttrar och en hel sjuksköterskekarriär bakom sig har hon äntligen fått sin eftertraktade examen.


"Jag känner bara ren glädje och total tillfredsställelse för att ha uppnått mitt mål att passera tröskeln till University of Minnesota", kommenterade kvinnan. Sandisons hårda arbete gav resultat och hon lyckades slutföra sin examen först efter det att hon gått i pension 2013. Även om hon alltid hade velat gå tillbaka till skolan hade hon aldrig lyckats uppfylla sin dröm på grund av att hon uppfostrade sina döttrar och sitt jobb som sjuksköterska.

Sedan, en vacker dag år 2018, förändrades allt: "Jag åt lunch med några vänner och vi pratade om att göra listor på saker vi ville göra. Jag sa att jag alltid velat ta examen från universitetet", berättar hon. "Så en vän till mig frågade: 'varför försöker du inte nu?' Jag hade ingen giltig orsak till att svara nej."

Strax efter lunch bestämde sig kvinnan för att återuppta sina studier, men universitetet hade förändrats mycket sedan hon sist suttit i ett klassrum. "Det här är en helt annan värld än den jag växte upp i", sa hon. Däremot gillade hon sina klasskamrater: "Eleverna var väldigt hjälpsamma och trevliga. De fick mig att må bra."

"Datorproblemet var nästan förödande för mig" förklarade hon och tillade att hon till och med var tvungen att hoppa av kurserna hon gick när klassrummet blev virtuellt under pandemin. "Jag var tvungen att hoppa av båda kurserna som jag försökt ta på distans, men utan att klara det" fortsatte Sandison att berätta,"Men jag började igen hösten 2021." Hon höll ut för att nå det eftertraktade målet och fick tillslut sin examen. Lyckligtvis för Sandison kommer hon inte att behöva söka arbete eftersom hon redan har gått i pension.

"Jag kände mig vilsen. Det var en viktig sak, av grundläggande vikt för mig. Jag tror att jag kommer att gå tillbaka för att ta några fler kurser," sa hon. Kvinnan vill nu skicka ett motiverande meddelande till alla de människor som ännu inte har förverkligat sina drömmar eller som har kört fast: "Du bör göra vad du vill och följa det du har som mål. Låt ingen stoppa dig".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack