En orm gömmer sig på bilden, men var? Den optiska illusionen som förvirrat människor på nätet

av sofia

31 Maj 2022

En orm gömmer sig på bilden, men var? Den optiska illusionen som förvirrat människor på nätet
Advertisement

Låt oss inse det: skenet kan bedra och ibland tror vi att saker är något de egentligen inte är eller så missar vi något som finns där, mitt framför våra ögon. Lite som vad som hände för många människor som stötte på bilden som vi nu ska visa dig, en bild som bara verkar tagen på stenar, löv, kvistar och något annat naturelement. Men är vi säkra på att den som tog bilden verkligen ville ta ett så enkelt foto? Kanske var hans avsikt att föreviga något annat. Ett föremål, kanske, eller ett djur?

Den andra teorin är mycket mer trolig, med tanke på platsen, synd bara att även det mest skärpta ögat har haft allvarliga svårigheter att identifiera motivet på bilden. Är du redo att testa dig själv? Då kör vi.

via Instagram/marks_reptiles

Instagram/marks_reptiles

Instagram/marks_reptiles

Bilden, tagen och upplagd på Instagram av Mark's Reptiles, har spridits snabbt på nätet och försatt många användare i svårighet. Bilden som kan verka till synes ofarlig och alltför enkel, döljer faktiskt något som till och med borde skapa lite rädsla. Perfekt kamouflerad mellan löv och kvistar ligger en kopparhövdad orm. En typ av reptil som inte är farlig för oss människor, men dess bett kan vara väldigt obehagligt ändå.

Så, såg du något på det här första fotot? Om svaret är nej, oroa dig inte, på nästa bild har vi ringat in vår kära lilla ormvän med en grön cirkel och kommer snart att visa den för dig.

Varning: om du vill ta lite längre tid på dig för att leta efter den råder vi dig att inte scrolla ner.

Advertisement
Instagram/marks_reptiles

Instagram/marks_reptiles

Och där ligger den, ihopslingrad bland klipporna och gömd för störande förbipasserande inkräktare. Hittade du den nu? Om du fortfarande inte lyckas se den föreslår vi att du tar en närmare titt. Reptilen finns där, vi lovar, det är bara att den är väldigt bra på att gömma sig. Många användare som inte har lyckats hitta den har kommenterat på bilden och känt sig lite uppgivna: "Jag ger upp, var är den?", "Jag har försökt leta efter den i 15 minuter, men jag lyckas inte hitta den", "Är den i det nedre högra hörnet?" – kort sagt många tvivel och nederlag från "åskådarnas" sida som satte sig själva på prov. Det finns också de som tvärtom lyckats hitta den: "Jag förstorade fotot på olika ställen och till slut hittade jag den. Det tog mig bara 5 minuter".

Hur går det för dig? För på nästa bild visar vi dig lösningen. Om du har tröttnat och absolut vill se den föreslår vi att du går vidare, om du istället är den envisa typen, vänta lite till.

Instagram/marks_reptiles

Instagram/marks_reptiles

Ser du den nu då? Även om den fortfarande smälter in väldigt bra, ser man på denna sista förstoring ormen som ligger ihopslingrad och bara vill bli lämnad i fred

En väldigt rolig utmaning som har förvirrat människor på nätet och som har lockat många människors nyfikenhet.

Gillade du den här lilla utmaningen? Hittade du lösningen eller inte? Skriv till oss i kommentarerna.

Advertisement