Hon hittar sin mormors kläder från smekmånaden undanlagda i perfekt skick i en väska från 1952

av sofia

24 Maj 2022

Hon hittar sin mormors kläder från smekmånaden undanlagda i perfekt skick i en väska från 1952
Advertisement

Ibland händer det att du plötsligt ramlar på ovärderliga skatter. Vi talar inte om guld, reliker eller liknande utan om enkla och vardagliga föremål som en resväska. En resväska full med välbevarade kläder som den som huvudpersonen i vår berättelse hade turen att hitta.

Väskan var grön och fortfarande intakt, föremålet i fråga tillhörde den här flickans mormor och var en riktig skattkista laddad med minnen från förr. Men låt oss tillsammans ta reda på vad som fanns i denna "magiska" väska.

via Dailymail

Advertisement
Tik Tok/maddy_bill

Tik Tok/maddy_bill

Maddy Bill har huvudrollen i den här historien tillsammans med sin 91-åriga mormor, Marie D'Alesandro Donato. Den sistnämnda är även ägare till resväskan och innehållet som för en tid sedan hamnade i händerna på hennes barnbarn.

Den aktuella resväskan, stängd för sista gången år 1952, bevarade kläderna som den äldre kvinnan burit under sin smekmånad. Du läste rätt, vackra kläder som var perfekt undanlagda för att föras vidare till arvingarna.

Advertisement
Tik Tok/maddy_bill

Tik Tok/maddy_bill

Marie D'Alesandro Donato och Anthony James Donato, hennes blivande make, hade träffats direkt efter andra världskriget och 1952 hade de bestämt sig för att gifta sig. Då var kvinnan bara 22 år gammal, medan hennes blivande man var 27. Efter bröllopsceremonin hade det nygifta paret bestämt sig för att ta en resa till New York och Marie hade lagt undan alla sina vackraste kläder för att tillbringa några dagar i storstaden.

Tik Tok/maddy_bill

Tik Tok/maddy_bill

När de väl kom tillbaka hade kvinnan tvättat och lagt tillbaka alla kläder i sin gröna resväska, för att hålla dem intakta för eftervärlden.

"Den där resväskan innehöll all min förhoppning inför framtiden. - berättar kvinnan i en intervju - Min smekmånad var trots allt just detta: hopp och väntan med spänning på morgondagen. Att förvara kläderna där under alla dessa år var som att bevara den känslan och upplevelsen intakt, bara på detta sätt skulle den nå mina döttrar och barnbarn".

Tik Tok/maddy_bill

Tik Tok/maddy_bill

Resväskan förblev stängd och bevarade alla dessa minnen tills den dag den hamnade i händerna på Maddy, ett av hennes barnbarn. Det tog drygt 70 år innan den öppnades igen och kläderna användes på nytt.

"Resväskan fick jag av min mamma. - berättar tjejen - Avsikten var att låta mig få bära min mormors kläder på de viktigaste stunderna i mitt liv. Sedan jag var liten hade jag sett bilder på min mormor som ung och, när jag öppnade väskan, kom de till liv framför ögonen på mig. Det var en obeskrivlig känsla, det kändes som om det förflutna hade återvänt. Att bära dem för första gången var otroligt. De var alla perfekt bevarade och mycket vackra".

Tik Tok/maddy_bill

Tik Tok/maddy_bill

Att se sitt barnbarn ta på sig hennes kläder var som att komma tillbaka till det förflutna och återuppleva de bästa ögonblicken av sin smekmånad. Kvinnan, var inte rik år 1952, men detta har aldrig hindrat henne från att klä sig enligt modet och hålla sig uppdaterad om vad som var inne och bilderna på hennes barnbarn visar det perfekt.

Tycker du inte att de båda är underbara?

Advertisement