Den här mamman fortsätter amma sina barn som är 5 och 6 år gamla

av sofia

19 Maj 2022

Den här mamman fortsätter amma sina barn som är 5 och 6 år gamla
Advertisement

Amning är ett mycket viktigt ögonblick i en nyfödd bebis tillväxt, men det är minst lika viktigt för mamman som utöver att det hjälper henne att återhämta sig från förlossningen snabbare kommer att etablera ett ännu starkare band till sitt barn. Det finns ett fåtal kvinnor som inte kan amma av medicinska skäl, men detta hindrar dem inte från att ändå skapa ett oupplösligt band med sina barn. Bröstmjölk är den grundläggande och mest kompletta födan för nyfödda bebisar, som bör matas med enbart bröstmjölk under de första 6 månaderna i livet. Efter 6 månader bör barnets kost integreras med annan fast föda. Vanligtvis fortsätter många amma upp till 2 års ålder, beroende på mammans och barnets önskemål, men det är mindre vanligt att man fortsätter under de följande åren. Därför reagerar en del människor på att Sheryl Wynne fortsätter att amma sina barn, trots att de nu är 5 och 6 år gamla.

via Liverpool echo

Den här 39-åriga mamman fortsätter att amma sina två barn, Riley och Mylo, på 6 respektive 5 år. Kvinnan erkänner att hon har fått kritik och negativa kommentarer från vänner och familj, som undrar om det är därför hennes barn "beter sig som de gör". Visst, det är ovanligt att amma barn som redan är så stora, men Sheryl påstår sig följa sina instinkter och fortsätta amma, även om hon från början planerade att sluta när Riley, den äldsta, fyllde 3. Men barnen själva spelade en viktig roll i beslutet att fortsätta amma, eftersom Riley en dag sa att hon ville bli ammad tills hon blev 10 år. Sheryl vet att hon inte kommer att kunna göra det här hur länge som helst, men hon har bestämt sig för att fortsätta så länge hon kan: "Det är deras begäran och det är biologiskt normalt även om det inte är vanligt i samhället", kommenterade Sheryl.

Advertisement

Sheryl Wynne, 39, still breastfeeds her sons Riley, six, and Mylo, five, before school, in the evening, and throughout...

Pubblicato da Family Life Goals su Lunedì 16 maggio 2022

"Valet är inte bara mitt," förklarade Sheryl, "det är ett delat val, eftersom det är något vi gör tillsammans. Det har fört oss närmare. Det är att veta att de kan komma till mig och bli tröstade när som helst", avslutade kvinnan, medveten om att även de som inte ammar upp till 6 år, fortfarande kan etablera en stark relation till sina barn. Riley, den äldsta sonen, vet att han inte får be om bröstmjölk medan han är ute, medan den yngsta, Mylo, tar egna initiativ "Innan Mylo gick till dagis bad han om bröstmjölk på morgonen medan han lekte. Jag ville säga till honom att vi inte kunde göra det där för att folk kunde se, men jag ville inte förmedla min oro till honom."

yep this is as good as it gets for photos together these days...

Pubblicato da Sheryl Wynne su Lunedì 3 gennaio 2022

Sheryl hade en traumatisk förlossning, varefter hon kände sig misslyckad som mamma, men det var med hjälp av amningen som hon föddes på nytt och kände sig bättre: "Amningen hjälpte mig att behålla den där kontakten med dem och då fick jag den här idén att ville mata dem båda samtidigt. Det var magiskt och starkt att kunna ge till två bebisar samtidigt. Jag hade en traumatisk förlossning och kände mig som ett totalt misslyckande på grund av den upplevelsen. Jag kände att jag inte gjorde något rätt, så jag behövde amning för att ta mig igenom det. När jag började amma Riley insåg jag vad det var. Det var mycket svårare än jag trodde."

Vad tycker du om valet att amma så länge? Skriv och berätta om dina erfarenheter av amning till oss i kommentarerna!

Advertisement