"Jag vill inte att min pappa följer mig till altaret eftersom han sitter i rullstol"

av sofia

13 Maj 2022

"Jag vill inte att min pappa följer mig till altaret eftersom han sitter i rullstol"
Advertisement

Vilken är en pappas största dröm på sin dotters bröllopsdag? Förmodligen att ta hennes arm och följa med på den korta resan längs med altargången mot mannen som ska bli hennes man. Ett rörande, känsloladdat ögonblick som många pappor fantiserar om och även många unga kvinnor. Men om detta inte hände av en anledning kopplad till ett fysiskt problem hos pappan och inte för att han inte ville, hur tror du då att det skulle kännas?

I berättelsen vi nu ska dela med er hände just en sådan sak. En kvinna, en dotter och en blivande brud ville inte att hennes pappa skulle följa henne till altaret bara för att han sitter i rullstol. Låt oss kika på vad som egentligen hände.

via Reddit

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Huvudpersonen i denna berättelse som var på väg att gifta sig, la upp sin berättelse på Reddit. Från de första raderna i inlägget visar det sig att hennes pappa tre år tidigare hade råkat ut för en svår olycka som tvingat honom att sitta i rullstol. Detta hade varit svårt att acceptera för hela familjen, men med tidens gång och lite god vilja hade de till slut lärt sig att leva med det. Det var bara dottern, som även var författaren till inlägget, som alltid hade känt sig lite obekväm med sin pappas situation.
 
"Ibland försöker jag på alla sätt undvika att träffa honom. - skrev kvinnan - Han gör mig obekväm och jag tycker inte om att se honom lida. Om några månader ska jag mig och min pojkvän gifta oss. ​​Han kommer bra överens med min pappa, de pratar ofta och de gillar varandra. Jag har bara ett problem. Jag har alltid sett fram emot min bröllopsdag och jag vill att allt ska vara perfekt, men min pappa och hans rullstol skulle göra att hela ceremonin blev väldigt komplicerad. Av denna anledning pratade jag med min mamma och uttryckte min önskan om att bli följd till altaret av min farbror istället för min pappa. Hon var mållös."
 
 
 
 

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Mamman blev efter detta mycket arg på sin dotter. Till och med bara tanken att hon ens övervägt en sådan sak, gjorde henne irriterad och upprörd.

"Till och med min moster sa till mig att min pappa var förkrossad över min begäran, men jag hade inget emot honom. Det var bara att själva passagen av rullstolen skulle ha inneburit en förändring i upplägget på hela platsen, han skulle varken ha kunnat följa mig arm i arm eller krama mig, så jag tänkte be min farbror att göra det åt honom."

Flickr/slgckgc - Not the actual photo

Flickr/slgckgc - Not the actual photo

De som läste inlägget var alla överens om att hon hade fel. Hur kunde hon ens tänka tanken att utesluta sin pappa, särskilt efter det han hade gått igenom? "Om du älskar din pappa oroar du dig inte för de rent praktiska problemen, utan koncentrerar dig istället på att ha honom vid din sida på den viktigaste dagen i ditt liv." - lyder en kommentar och sedan - "Du är hjärtlös. Det du sa och gjorde måste ha sårat honom djupt." - "Om min pappa var i samma situation som din, skulle jag inte bara vilja ha honom vid min sida, utan jag skulle personligen skjuta hans rullstol."

Detta är bara några av kommentarerna från användare. Även om gesten inte uppskattades och delades, fanns det också en del personer som förstod hur kvinnan kände och undvek att attackera henne.

Vad tycker du? Skulle du ha agerat på samma sätt?

Advertisement