Jag är allergisk mot vatten, jag kan inte dricka eller gråta utan att få en allergisk reaktion

av sofia

15 Maj 2022

Jag är allergisk mot vatten, jag kan inte dricka eller gråta utan att få en allergisk reaktion
Advertisement

Allergier är mycket vanliga nuförtiden och kan involvera både mat allergener samt sådant man andas in, såsom pollen, kvalster eller päls. Det är inte konstigt idag, om en människa, hur frisk den än har varit, utvecklar någon form av intollerans eller allergisk reaktion även i vuxen ålder. Den här tjejens allergi är dock mycket ovanlig (som tur är!) och gjorde oss mållösa: Abigail Beck är faktiskt allergisk mot vatten! Till och med om man bara utgår från detta enkla uttalande kan man förstå hur svårt livet för denna tjej måste vara, eftersom vatten är ett element som är en del av vårt vardagliga liv.

via NY Post

Jag är allergisk mot vatten, jag kan inte dricka eller gråta utan att få en allergisk reaktion - 1

Abigail Beck är 15 år och är så allergisk mot vatten att hon inte ens kan gråta eller duscha utan att få irriterande utslag på huden. En allergi som är extremt komplicerad när man tänker på hur många gånger man tvingas hantera vatten under en dag. Tyvärr gör kontakten med vatten att hon utvecklar nässelutslag och om du undrar, kan Abigail inte ens dricka ett glas vatten. Detta har pågått sedan minst 1 år tillbaka och sedan hon diagnostiserades med detta mycket sällsynta medicinska tillstånd som drabbar 1 av 200 miljoner människor, har hon inte druckit ett enda glas vatten.

"Jag gråter som alla vanliga människor, och det gör ont", berättar den unga kvinnan, och i själva verket beskriver hon sina tårar som "en av de värsta sidorna" eftersom de gör att det bräns i hennes ansikte. Angående sin allergi säger hon precis som det är: "Den har förstört mitt liv, även om jag inte vill låta den förstöra det. Jag kräks om jag dricker vatten, bröstet gör mycket ont och hjärtat börjar slå snabbare."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tyvärr, just på grund av att det är så sällsynt, vet man ännu inte hur man ska behandla denna störning som vanligtvis uppstår någon gång under utvecklingsåldern, slumpmässigt, utan att det finns liknande fall i familjen. Läkarna har inga exakta svar, men om Abigails tillstånd inte förbättras kommer de att tvingas rehydrera henne med piller och dropp. Det var inte ens lätt för Abigail att kunna få en läkare som verkligen kunde lyssna och få en diagnos, men tillslut kom en del svar, om än bara till viss del. Det läskigaste med den här sjukdomen är just att inte ha svar: om något oväntat händer, hur ska Abigail och människor runt omkring henne bete sig? Flickan är inte säker och det är detta som skrämmer henne mest.

"När jag säger till folk att jag är allergisk mot vatten tycker de att det är löjligt och många blir chockade över det. Folk betonar alltid att våra kroppar är gjorda av vatten. Vissa människor ställer frågor till mig, vilket är bra för mig eftersom jag gillar att lära folk mer om detta, så jag är öppen för att svara på frågor", berättar den unga kvinnan.

Ett svårt tillstånd att leva med i vardagen ... vi hoppas att Abigail hittar en lösning så snart som möjligt!

Advertisement