Ett par lämnar allt och beslutar sig för att leva resten av livet på kryssning: "Det kostar mindre än ett lån"

av sofia

17 Maj 2022

Ett par lämnar allt och beslutar sig för att leva resten av livet på kryssning: "Det kostar mindre än ett lån"
Advertisement

Du är pensionerad, har slutat arbeta och har inte några speciella familjeåtaganden, hur skulle du föreställa dig ditt framtida liv? Hemma omgiven av dina saker, kanske, eller i en annan stad dit du alltid har velat flytta, eller på en resa, jorden runt för att besöka alla platser du vill? Vi råder dig att inte svara förhastat när det gäller det senare alternativet, eftersom ingenting är omöjligt och vi faktiskt kan bevisa det för dig.

Hur? Genom att berätta historien om två personer som, när de hade jobbat färdigt, bestämde sig för att lämna allt för att bosätta sig permanent på ett kryssningsfartyg. Låt oss ta reda på mer om deras historia.

via 7news

Angelyn och Richard Burk är ett 50-årigt par som bestämde sig för att göra en drastisk förändring i sina liv förra året. Efter att ha arbetat och gjort uppoffringar under ett helt liv för att kunna lägga undan pengar, gjorde paret några uträkningar och bestämde sig för att ändra kurs ... på alla sätt.

Som Angelyn själv sa i en intervju: "Vi har alltid tyckt om att resa. Vi gillar att ta oss runt, upptäcka nya platser och träffa nya människor, men vi letade efter något som också var lönsamt ur ekonomisk synvinkel". Till en början var deras idé att resa när de blev äldre, men som tur var gjorde kvinnan en uträkning och insåg att med pengarna som de hade lagt undan kunde deras äventyr ha börjat mycket tidigare än väntat.

Advertisement
Flickr/Viaggio Routard - Not the actual photo

Flickr/Viaggio Routard - Not the actual photo

"Vi tog miniräknaren och gjorde några beräkningar. - sa kvinnan - Att bo på ett kryssningsfartyg kostar cirka 80 USD per natt. Om man multiplicerade allt med antalet dagar på ett år skulle vi ha spenderat cirka 30 000 USD. Ett hus som vårt, i Seattle kostar 958 000 USD, eller 50 000 USD varje år. Så kryssningen skulle garanterat ha blivit mer förmånligt och vårt äventyr började."

Vem skulle inte resonera på ett liknande sätt i samma situation? De hade alltid haft stor lust att resa och att tillbringa några månader på en kryssning, de letade efter erbjudanden och hittade dem. Det vara bara att packa resväskan och åka.

Richard och Angelyn har förverkligat sin dröm och under dessa första månader av resor har de aldrig ångrat det drastiska valet som de gjort. Sedan de åkte har de redan tagit en kryssning i Adriatiska havet och en i Australien och det verkar inte som att de har för avsikt att sluta.

"Kryssningsfartygen är vårt hem nu och det är här vi vill fortsätta leva ett bra tag framöver."

Vi beundrar detta par för idén de fick och för att de var så modiga att de beslutade att lämna allt och bara följa sin största dröm. Bra gjort!

Advertisement