"Jag lagade mat åt mina svärföräldrar, men de ansåg att den var olämplig och kände sig förolämpade"

av sofia

14 Maj 2022

"Jag lagade mat åt mina svärföräldrar, men de ansåg att den var olämplig och kände sig förolämpade"
Advertisement

Vilken är en mammas högta önskan efter 9 månaders graviditet och med allt vad det innebär att precis ha fått en bebis? Kanske att ha lite lugn och ro åtminstone i början, absolut inte att ha folk på middag som dyker upp i huset utan någon förvarning, eller vad tror du? Om du tror att det inte finns människor som kan vara så okänsliga så har du tyvärr fel.

I berättelsen vi vill berätta idag har en kvinna hamnat i konflikt med sina svärföräldrar och sin man just på grund av ett oväntat besök. Låt oss får berätta exakt vad som hände.

via Reddit

Flickr/Annie - Not the actual photo

Flickr/Annie - Not the actual photo

I ett inlägg som lades upp på Reddit berättar huvudpersonen i den här historien om en middag med sina svärföräldrar som gick väldigt dåligt.

Så här lyder hennes ord: "Min man och jag fick vårt första barn för 4 veckor sedan. - säger den nyblivna mamman - Bebisen mår bra, men jag är förstörd. Jag hinner inte fixa håret, jag duschar knappt och jag har inte sovit bra på väldigt länge. I allt detta insisterade min mans familj på att få träffa bebisen och det har de ju rätt till, men jag väntade bara på den bästa tidpunkten för att bjuda hem dem." Tydligen fick hon inte chansen att göra det för en dag, plötsligt, fann hon dem i huset med sin man.

Svärföräldrarna hade blivit inbjudna till hemmet av deras son utan att hon visste något om saken. Trots detta och att hon dessutom skämdes över oordningen i lägenheten lät hon dem slå sig ned och de pratade om allt och inget medan hon matade den lilla bebisen. Sedan var det dags för middag och här hände något oväntat och jobbigt.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Jag bad min man att beställa hem middag från något ställe, men han vägrade. - skrev författaren i inlägget - Han sa till mig att det skulle vara väldigt oförskämt och att jag borde ha tagit hand om middagen. Så det gjorde jag, men samtidigt som jag gick honom till mötes försökte jag också göra det enklare för mig själv. Så jag lagade en väldigt enkel pasta och serverade den på nolltid. Att säga att mina svärföräldrar var chockade när de såg vad jag hade serverat är garanterat en underdrift".

När kvinnan frågade om något var fel fick hon ett oväntat svar. Hennes svärföräldrar och även hennes man ansåg att det var olämpligt och stötande att hon hade begränsat sig till att tillaga en enkel och "banal" pastarätt.

"De sa åt mig att be om ursäkt, men jag hade inte för avsikt att göra det, jag hade inte gjort något fel. - skriver kvinnan - Min man vände sig emot mig och talade om att han hade hindrat sina föräldrar från att träffa vår son i ungefär en månad och när de äntligen hade chansen hade jag behandlat dem mycket illa genom att förbereda en respektlös middag. Till och med min svärmor, innan hon reste sig från bordet för att hon kände sig förolämpad och gick tillsammans med sin man, talade om för mig att jag inte hade det som krävdes för att vara en bra värdinna".

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Stämningen var minst sagt spänd och efter att ha påpekat för sin man att hon var för trött för att tänka på att förbereda en avancerad middag, tog kvinnan sin son i famnen och gick in på rummet. Hennes man blev ännu mer arg på henne, tillbringade en timme i telefon med sina föräldrar och vägrade under dagarna som följde att äta allt det som hans fru lagade.

En jobbig situation som belastade en trött nybliven mamma som verkligen inte borde ha tvingats stå ut med detta, utan som istället förtjänade förståelse och konkret hjälp, som ingen av de inblandade verkade anse vara nödvändigt att erbjuda henne.

Advertisement