De går ut på middag med sina barnbarn, ser en 90-åring som är ensam och ber honom äta tillsammans med dem

av sofia

17 Maj 2022

De går ut på middag med sina barnbarn, ser en 90-åring som är ensam och ber honom äta tillsammans med dem
Advertisement

Att bli äldre för med sig att ha mycket erfarenhet, att ha upplevt många olika situationer, att kunna berätta och dela det, men tänk om man är ensam? Vad händer då? Du har helt enkelt inte lika många möjligheter att umgås med andra och ensamheten kan bli en del av vardagen. Som i fallet med mannen vi nu ska berätta om.

Lyckligtvis, även vid 90-års ålder, lyckas livet fortfarande bjuda på en del intressanta överraskningar, som att till exempel placera rätt människor på vägen i en ensam mans eller kvinnas liv, som i det här fallet. Vi vill berätta en rörande historia om generositet, vänlighet och altruism, som dessutom var "dubbel". Låt oss tillsammans kika på vad det rör sig om.

via The epoch times

Ali och Chris var för ett tag sedan ute och åt middag med sina två barnbarn på en restaurang i Yarrawonga, Australien. En kväll som så många andra hände plötsligt något nytt. När de satt vid sitt bord och hade för avsikt att äta middag, lade de vid ett tillfälle märke till en gammal man som satt och åt ensam. Alla kommer då och då att ha sett en liknande scen, men det är kanske få som skulle ha tänkt på att agera som Ali och Chris.

Något fick dem att genast bestämma sig för att bjuda in den ensamma mannen till deras bord och äta sin måltid i sällskap med dem. Så de skickade sitt 8-åriga barnbarn till Phil, den äldre mannens namn för att be mannen att komma och sitta vid deras bord. 90-åringen lät sig snabbt övertygas och roade dem alla med berättelserna om sitt liv.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Helen, Alis syster, publicerade sedan berättelsen på Facebook-gruppen The Kindness Pandemic, för att så många användare som möjligt skulle involveras och få veta om denna enkla men viktiga vänlighetsgest, som inte är något man kan ta för givet i dagens samhälle. "Jag blev rörd när min syster berättade för mig vad som hade hänt. - skrev Helen - Det händer inte ofta att man får bevittna en sådan handling och det är underbart när det väl händer eftersom det också kan ge oss lite hopp för världen och mänskligheten. Min syster gjorde en gest med detta i åtanke: om det hade varit våra föräldrar skulle hon ha velat att någon annan skulle ha bjudit dem till bordet istället för att bara låtsas som ingenting? Svaret på den frågan var ja och därför gjorde hon det."

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Visst, ett resonemang som håller och som kanske var och en av oss borde göra i liknande situationer. Sedan när Ali reste sig för att betala notan fick hon också en överraskning: någon hade redan gjort det åt henne. Ja, ett bord som hade bevittnat scenen och tyckte att de hade gjort en vacker gest mot den äldre mannen, hade bestämt sig för att bjuda dem allihopa på middag.

När allt kommer omkring skapar generositet alltid mer generositet och detta är en mycket vacker sak. Låt oss hämta inspiration härifrån och göra något för att göra världen vi lever på till en bättre plats.

Advertisement