"Jag älskar pickles och döpte min dotter efter mitt favoritttilltugg"

av sofia

12 Maj 2022

"Jag älskar pickles och döpte min dotter efter mitt favoritttilltugg"
Advertisement

Vad grundar man sitt val på när man bestämmer vilket namn ett barn ska få vid födseln? Valet av namn är inte alltid lätt. Kanske för att alternativen är många, för att vi är rädda för att göra ett misstag och ge det ofödda barnet ett namn som han eller hon inte kommer att gilla eller som kommer att ge upphov till sociala problem. Ibland händer det att ju mer komplicerade de är, desto mer tvingas barnet stå ut med andras missförstånd, men många föräldrar låter sig inte styras av denna rädsla och väljer att gå emot strömmen.

En sak som är säker är att ingen kan ta ifrån en förälder friheten när det gäller att välja namn på sitt barn och mamman vi ska berätta om är verkligen ett bevis på detta. Den här kvinnan fick en väldigt, väldigt originell idé och döpte sin lilla dotter efter sitt favorittilltugg: inlagda gurkor. Låt oss kika på vad som hände.

via Dailyadvent

Tik Tok/chantelschnider

Tik Tok/chantelschnider

Chantel Schnider är en nybliven mamma som har blivit mycket känd på nätet för det mycket speciella val som hon gjorde angående namnet på sin dotter. Vanligtvis, när det är dags för att ge barnet ett namn, finns det föräldrar som har mycket tydliga idéer och andra som fortfarande i sista stund har tusen tvivel.

I dessa fall ber de ofta om råd från släkt och vänner, låter sig inspireras av filmer, tv-serier eller namnböcker där man kan hitta alla möjliga alternativ. Men det finns också de som bestämmer sig för att låta sig guidas av något helt oväntat som till exempel sitt favoritsnack.

Advertisement
Tik Tok/chantelschnider

Tik Tok/chantelschnider

Nej, vi skämtar inte för Chantel har följt just detta resonemang och avslöjar det i en video på sina sociala medier. Vi behöver väl knappast säga att kvinnans beslut lockade till sig mycket uppmärksamhet, så pass mycket att hon fick över 10 miljoner visningar. Ett stort antal när man tänker på att det är en mycket vanlig handling att välja ett namn för ett barn.

I bildtexten som medföljer videon läser man: "Jag kommer att få hatkommentarer för hennes namn, men jag kommer att kalla henne... Pickle".

Bilderna visar kvinnan som njuter av inlagda gurkor från en burk. Är det kanske hennes favoritmat? Ja det är det. Tekniskt sett indikerar namnet Pickle hela familjen av inlagda grönsaker, men vi kan med en god sannolikhet säga att kvinnan huvudsakligen syftade på picklad gurka.

Tik Tok/chantelschnider

Tik Tok/chantelschnider

Användarkommentarerna var inte direkt positiva. Många har uttryckt sitt misstycke eftersom ett sådant namn skulle kunna utsätta flickan för mobbning. "Bli inte förvånad om hon kommer tillbaka hem från skolan i tårar" - säger en kommentar och sedan "Hon kommer att se fram emot att växa upp för att ändra det. Varför gjorde du det?""Det är ett fint namn för ett djur, men inte för en bebis. Jag skulle ha använt det som ett smeknamn i bästa fall."

Medan de flesta är av denna åsikt har det också funnits en del människor som i kommentarerna har hävdat att det är ett sött och gulligt namn.

Vad tycker du om detta val? Känner du någon som gett sina barn ett väldigt annorlunda namn?

Advertisement