En mamma lyckas inte skilja på sina tvillingar och ringer polisen

av sofia

17 April 2023

En mamma lyckas inte skilja på sina tvillingar och ringer polisen
Advertisement

Om ett barn är en oändlig glädje, är två om möjligt ännu mer. Bebisar är fantastiska och även det faktum att de lyckas likna sina föräldrar så mycket. Ännu mer sensationell är likheten som kan uppstå mellan bröder eller systrar, om vi tar hänsyn till tvillingar och i synnerhet enäggstvillingar så talar vi inte längre om likhet utan nästan två utseendemässigt identiska personer.

Många par som har haft två otroligt lika barn roar sig genom att kanske klä dem på samma sätt och att använda sig av roliga accessoarer. "Du är så söt och rolig, Lorenzo... eller är du Valentin?" Tja, den här berättelsens kvinnliga huvudperson blev inte bara förvirrad, hon förstod i slutändan inte vilken son som var vem, bokstavligen.

via Today

Advertisement
Sofi Rodriguez/Twitter

Sofi Rodriguez/Twitter

Sofi Rodríguez, 25 år gammal, är mamma till två fantastiska tvillingpojkar, Lorenzo och Valentín Costa Rodríguez. Kvinnan hade, med tanke på den otroliga likheten mellan de två små bebisarna, till en början knutit ett blått band på handleden på en av de två för att kunna skilja dem åt. Barnen började växa snabbt och det var så småningom nödvändigt att ta bort det blåa bandet.

Vid ett tillfälle hade bebisarna blivit sjuka, de var cirka 45 dagar gamla och en total förvirring utbröt när Sofi av misstag hade blandat ihop deras kläder. "Det var galet", sa hon. Plötsligt visste hon inte vem som var vem...

Kvinnan hade funderat på att försöka lista ut sina barns identitet genom deras vaccinationer, men gjorde istället en annan alarmerande upptäckt.

Advertisement

Ett av de två barnen hade vaccinerats två gånger! Vid det här laget var det inte möjligt att på något sätt avslöja mysteriet och därför valde hon att fatta ett drastiskt beslut. 

Gå till polisen. Ja, hon var tvungen att ta med de små bebisarna till stationen och ta deras fingeravtryck! "Jag måste gå till polisen imorgon så att de kan ta fingeravtryck på mina tvillingar och berätta vilken som är vilken. Jag vann just priset för årets mamma." Men fingeravtrycken var ännu inte väl definerade och de misslyckades med att lösa problemet.

Till sist fick Nationella personregistret ingripa till hennes räddning, tack vare vilket det var möjligt att återupprätta brödernas identitet.

Sofi Rodriguez/Twitter

Sofi Rodriguez/Twitter

Allison LaCross, som är en barnmorska som har hjälpt till med mer än 1 000 förlossningar, har vidtagit några små åtgärder för att undvika sådana här situationer av "förvirring". Hon rekommenderar att föräldrar alltid "tilldelar" samma plats åt tvillingarna, till exempel att en av de två alltid sitter till höger inne i vagnen och den andra till vänster och det gäller även barnstolen i bilen eller hur de ska ligga inne i vaggorna och så vidare.

Vad tycker du om denna bisarra historia?

Advertisement