Den här mannen gjorde en lång resa för att återse barnvakten som tog hand om honom som liten

av sofia

10 Maj 2022

Den här mannen gjorde en lång resa för att återse barnvakten som tog hand om honom som liten
Advertisement

I vissa barns liv är det normalt att en barnflicka har en nyckelroll. Många föräldrar tvingas betala någon för att ta hand om deras barn under dagen, av olika anledningar, bland annat arbetsåtaganden. Juanito Jonsson var ett av de barn som tillbringade en del av sin tidiga barndom med Ana Jiménez, en kvinna som tog hand om honom medan hans föräldrar var missionärer i Bolivia. Många år har gått sedan dess, men Juanito, som nu är vuxen, hade en önskan om att hitta den där kvinnan som var honom så kär. Därför lämnade han Spanien för att åka till Bolivia, på jakt efter denna underbara kvinna vid namn Ana.

via Instagram / juanitojonsson

Juanito flyttade till Bolivia när han bara var 6 månader gammal, efter det att hans föräldrar, som var spanska missionärer under sjuttiotalet hade valt att bosätta sig där. Juanitos föräldrar hade anställt Ana Jiménez som barnskötare åt sin son, övertygade om att hon skulle behandla honom som att han vore hennes biologiska barn. Och så var det förstås. Ana var en ung kvinna som hade förlorat sin son, så vi kan bara föreställa oss den kärlek hon gav till Juanito.

Även om de bara tillbringade ett par år tillsammans, eller lite mer, var deras band väldigt starkt och Juanito har alltid burit med sig minnet av den där kvinnan som hade varit hans mamma vid den tiden. Vid 2 års ålder återvände Juanito till Spanien med sina föräldrar och det var där han tillbringade större delen av sitt liv. Trots detta hade önskan om att återfinna Ana, trots att det gått mer än 30 år, aldrig övergett honom.

Advertisement
Instagram / juanitojonsson

Instagram / juanitojonsson

Via sociala medier lyckades Juanito på något sätt spåra upp Ana: han visste att hon bodde i en by i Bolivia, på gränsen till Argentina, och det var just hit som mannen åkte för att överraska henne. Han hade fått veta att kvinnan försörjde sig på att sälja godis på gatan och att det i allmänhet inte gick särkilt bra för henne i byn. Därför startade Juanito en insamling för att hjälpa Ana och fixa hennes skadade hem.

Efter en tvådagarsresa träffades Juanito och Ana äntligen igen efter 45 år! Deras möte var rörande, vilket framgår av videon som Juanito själv lade upp på sin Instagramsida.

Instagram / juanitojonsson

Instagram / juanitojonsson

Ana blev väldigt upprymd och grät när Juanito visade henne ett fotoalbum med gamla bilder på dem två. Juanito gav henne sedan alla pengar som samlats in genom donationerna och bjöd ut henne på middag och tog en trevlig promenad tillsammans runt staden.

Förutom våra föräldrar kan det finnas andra viktiga personer i vårt liv, som vi alltid kommer att vara tacksamma för på något sätt. Ana var denna person för Juanito, och vi är glada över att de två lyckades träffas igen.

Advertisement