"Jag har inte använt schampo på 2 och ett halvt år, men mitt hår har aldrig mått bättre"

av sofia

20 Maj 2022

"Jag har inte använt schampo på 2 och ett halvt år, men mitt hår har aldrig mått bättre"
Advertisement

Hur ofta brukar du tvätta håret? Och vilka produkter använder du för att göra det? Vanligtvis är det schampo, balsam och, för de som vill, hårinpackningar. Men huvudpersonen i den här historien har en något märklig metod för att hålla håret och hårbotten rent.

Hon heter @angelinanicollle och hon delade en video på Tik Tok där hon berättar om sin dagliga hårvårdsrutin. Videon fick ett stort antal kommentarer och hela 740 000 visningar. Hennes hemlighet är att aldrig använda schampo, men låt oss se tillsammans hur hon gör i praktiken för att få ett svallande och skinande hår.

via Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

I videon som lagts ut på hennes sociala profil förklarar tjejen att hon sedan cirka 2 och ett halvt år tillbaka inte längre har använt schampo för att tvätta håret och det verkar som att hennes hår aldrig har sett så vackert ut.

"Jag använder aldrig schampo. - förklarar hon i videon - för 2 och ett halvt år sedan fattade jag det här beslutet och jag har aldrig ångrat mig. En annan sak jag aldrig gör är att använda borste. Jag har lockigt hår och det skulle bara få det att bli fluffigt. En gång i månaden använder jag en kam. Men det som hjälper mig att hålla det rent och glänsande är andra produkter, särskilt balsam."

Advertisement
Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

Tydligen, tack vare balsamet som gör håret mjukt och reder ut det, blir hennes hår aldrig trassligt. Dessutom använder hon nästan aldrig värme för att torka dem. "Jag brukar använda en mikrofiberhandduk och när jag tar av den applicerar jag produkter för lockigt hår och låter det självtorka."

Sammanfattningsvis: hon tvättar håret med vatten, täcker det med balsam för att reda ut knutarna, ta bort överflödigt vatten med en handduk, applicerar sedan en kräm för lockarna och sprayar en blandning som innehåller havssalt över hela håret. Resultatet? Titta bara på bilderna för att inse hur underbara hennes lockar är och hur mycket volym hon får.

Tik Tok/angelinanicollle

Tik Tok/angelinanicollle

Det grundläggande är dock, som @angelinanicollle påpekar flera gånger, att inte använda schampo alls. En vana som har gjort många användare förvirrade. Faktum är att många har kommenterat att de aldrig skulle kunna göra något sådant. "Efter bara 3 dagar trasslar mitt hår ihop sig till den grad att en fågel kan häcka i det" - skrev en användare. Andra har sagt att att inte använda schampo skulle innebära att deras hår blir för fett efter bara några dagar.

Vad tror du om det hät? Har du någonsin provat alternativa tekniker för att sköta ditt hår?

Advertisement