De hittar en gigantisk spindel i huset och låter den vara: efter 1 år anses den vara en i familjen

av sofia

06 Maj 2022

De hittar en gigantisk spindel i huset och låter den vara: efter 1 år anses den vara en i familjen
Advertisement

Det finns människor som springer därifrån så fort de ser en spindel av vilken storlek som helst, utan att tveka en enda sekund, och så finns det människor som Summer Stolarcyk, som låter en jättespindel få leva ostört i sitt hem. Detta hände i Australien – och var annars? – där människors djupaste mardrömmar blir verkliga: ormar, skorpioner, jättespindlar och alla andra typer av "monsterliknande" djur, verkar alltid lura runt hörnet.

En "huntsman-spindel" bosatte sig i Summer Stolarcyks hus, en australisk spindel känd för att vara väldigt stor och snabb på att jaga. Många skulle förmodligen ha sprungit därifrån skrikande om de hade sett honom, men den här familjen bestämde sig för att ge den ett namn och välkomna den i sitt hem.

via Twitter / Summer Stolarcyk

Det är trots allt många människor som bestämmer sig för att skaffa okonventionella husdjur, såsom ormar, andra reptiler, groddjur och faktiskt även spindlar, men alla dessa har ett terrarium tillgängligt som djuret kan bo i. Dessutom är dessa alltid arter som föds upp i fångenskap och inte fångas ute i det vilda. Närvaron av en jättespindel i huset är däremot inte strikt kopplad till önskan att ha ett liknande djur som husdjur. Ändå bestämde sig denna australiensiska familj för att inte jaga bort spindeln och gav den till och med ett namn: Charlotte, eftersom den verkar vara hona. I en tweet som blev viral beskrivs situationen så här:

"Hon heter Charlotte, (hon är en jägarspindel) och är nu en accepterad medlem av familjen Grey i Australien. Charlotte älskar att gå från rum till rum och äta insekter och annat. Ps: hon växer fortfarande. Välkomna även du dessa 8-benta änglar."

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Man behöver väl knappast säga att många användare var livrädda och förskräckta över den gigantiska spindeln på bilden. Det rådde heller ingen brist på ironiska kommentarer: "Åh nej, nu måste jag köpa ett nytt hus och köpa allt nytt från grunden. De här är Charlottes nu", eller till och med "När folk frågar mig varför jag lämnade Australien… det här är orsaken. Du vet inte vad verklig rädsla är förrän du vaknar klockan 4 på morgonen och en av dessa 8-benta grejer stirrar på dig uppifrån taket."

Ändå döpte denna familj till och med spindeln till "Charlotte" för att göra den mer "älskvärd", eftersom barnen i huset till en början var rädda för den. Det har gått ett år sedan pappan såg den för första gången i huset och sedan dess har spindeln inte bara vuxit ganska mycket, utan har nu dessutom blivit en del av familjen.

Vad tycker du om dessa "8-benta änglar"?

Advertisement