Ett par adopterar en flicka som blivit avvisad 12 gånger på grund av sitt utseende: idag är hon en framgångsrik ballerina

av sofia

07 Maj 2022

Ett par adopterar en flicka som blivit avvisad 12 gånger på grund av sitt utseende: idag är hon en framgångsrik ballerina
Advertisement

Alla barn har inte turen att födas in i en kärleksfull familj och ha en plats där de kan känna sig trygga. Någon som säkerligen inte visste vad det innebar att vara lycklig var Michaela DePrince, känd vid den tiden som "Mabinty Bangurawas", fram tills dess att hon fyllde 4 år. Michaela föddes i Sierra Leone år 1995, i ett land ödelagt av inbördeskrig. Hon förlorade båda sina föräldrar i kriget och hamnade på ett barnhem, den mest fruktansvärda plats ett barn någonsin kan hamna på. Ingen här ville adoptera henne, då hon klassades som "det värsta barnet" på grund av vitiligon på hennes hals. Men den lilla flickan förlorade aldrig hoppet och ett amerikanskt par kom en vacker dag dit för att rädda henne från den mardrömmen. De skulle sedan bli hennes föräldrar för resten av livet.

via Instagram / Michaela DePrince

❤️ #daddy and #mommy #thankyouforeverything

Pubblicato da Michaela DePrince su Lunedì 20 giugno 2016

Lilla Michaela led av vitiligo, ett tillstånd där bleka vita fläckar utvecklades på hennes hud, vilket gjorde hennes adoption ännu svårare. Den lilla flickan behandlades illa och retas på grund av sitt utseende. Hon hade pekats ut som "djävulens dotter", på grund av sitt tillstånd - en definition som verkligen visar okunnigheten hos vissa människor. "De rankade oss", mindes Michaela, "nummer 1 var favoritbarnet och nummer 27 var minst favorit ... jag var nummer 27".

För Michaela var dagarna på barnhemmet fruktansvärda och hon fantiserade om att bli dansare efter att ha sett en bild på en tjej som dansade och såg lycklig ut: "Om hon är glad för att hon dansar, så vill jag också göra det. Jag vill vara lycklig". Men det fanns en annan liten flicka hon umgicks med, en liten flicka som hette "Mabinty" precis som hon: detta var hennes enda vän.

Advertisement

Michaelas liv var dock på väg att förändras radikalt. Ett amerikanskt par hade faktiskt åkt till Afrika för att adoptera en afrikansk flicka. Paret skulle egentligen ha adopterat "Mabinty", Michaelas vän, men eftersom de båda delade samma namn fanns det viss förvirring om vilken av de två flickorna som skulle adopteras. När Elaine DePrince fick reda på att Michaela var ett barn som redan hade blivit avvisat 12 gånger, bestämde hon sig för att adoptera dem båda, utan att fundera på saken. Hennes man fick reda på detta efter det att kvinnan redan hade tackat ja till dem båda.

Paret DePrince hade redan adopterat tidigare, men hade lidit mycket av förlusten av sina tre barn, som led av blödarsjuka. Nu hade de räddat livet på två små flickor igen och skulle uppfostra dem efter bästa förmåga. De skiljde namnen på de två tjejerna och kallade dem Michaela och Mia. Året var 1999 och Michaela och hennes syster hade fortfarande hela livet framför sig.

Michaela pratade omedelbart med sina adoptivföräldrar sin plötsliga passion för dans och familjen DePrince stöttade henne alltid, skjutsade henne till danslektioner och så till att hon alltid hade allt det hon behövde. Efter många år har Michaela nu blivit känd, även om färgen på hennes hud också var ett problem i Usa för hennes karriär som dansare. Hennes mamma, Elaine, hade alltid sagt till henne att de vita fläckarna i verkligheten var älvstoft och att hon inte borde skämmas för dem: de skulle bli hennes styrka. Det tog ett tag för Michaela att acceptera sina föräldrars villkorslösa kärlek och sluta vara rädd för att någon skulle ta henne tillbaka till barnhemmet, men hon klarade det till slut. Hon har lyckats övervinna sina rädslor och idag är hon en proffesionell dansare med många följare.

Adoption kan verkligen rädda människors liv genom att förändra det till det bättre. Tack vare sina adoptivföräldrars kärlek kunde Michaela övervinna sin rädsla och idag är hon en duktig dansare, som fått erkännande över hela världen för sina färdigheter. Bra jobbat!

Advertisement