"Jag har ett litet barn, få timmar för att sova och min man väcker mig klockan 2 på natten för att göra i ordning hans mat"

av sofia

05 Maj 2022

"Jag har ett litet barn, få timmar för att sova och min man väcker mig klockan 2 på natten för att göra i ordning hans mat"
Advertisement

Mycket ofta underskattas en hemmafrus och en mammas arbete. Det finns många klichéer enligt vilka om en kvinna bestämmer sig för att hennes jobb är att vara hemmafru och att ta hand om huset, barnen och allt som denna roll innebär, så betyder det att hon "gör ingenting". Så är inte fallet och detta är något som alla borde bli medvetna om, men tydligen är vi fortfarande långt ifrån detta mål och denna seger. Huvudpersonen i denna berättelse vet detta mycket väl.

En kvinna, en fru och en mamma som mitt i natten plötsligt väcktes av sin man för att ... laga middag åt honom. En absurd begäran som hon bestämde sig för att dela på webben, för att be om råd och förmodligen stöd från andra människor. Låt oss lyssna på vad hon har att säga.

via Reddit

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Enligt hennes ord har hennes man på senaste tiden varit hemifrån till sent på natten. Hans arbetstider hade blivit längre och som ett resultat av detta kommer han hem sent på kvällen. Inget onormalt än så länge. Hustrun, och huvudpersonen i berättelsen, brukar äta ensam och inte lämna något åt ​​sin man. Han hade själv alltid sagt åt henne att inte oroa sig eftersom han när han hade ett långt pass skulle äta middag på jobbet.

Men en kväll väcktes den här kvinnan med ett ryck av sin man klockan 02.45.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

"Vakna! Jag är hungrig, jag vill äta." – var vad  mannen sa till sin fru, utan att bry sig om att hon var trött och i behov av att vila. Man bör även ha i åtanke att det här paret nyligen hade fått barn och, som vi alla vet, är den första tiden inte lätt för de nyblivna föräldrarna. Sömntimmarna blir färre och du måste ta vara på varje ögonblick för att försöka ta igen den förlorade sömnen. Precis vad den här kvinnan försökte göra, men det faktum att hon tar hand om allt i hemmet var uppenbarligen ingen bra anledning, enligt hennes man, för att låta henne sova.

"När han väckte mig svarade jag att jag inte hade sparat något åt ​​honom eftersom han när han jobbar sent äter ute, som han själv hade sagt till mig. - skrev kvinnan - Han blev chockad och svarade att han aldrig hade sagt något sådant till mig och krävde att jag skulle kliva upp omedelbart och göra i ordning middag åt honom. Då blev jag arg."

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Paret började bråka och han insisterade på att han jobbade hela dagen för att försörja familjen och därför borde hon åtminstone ta hand om middagen.

"När barnet vaknade av all uppståndelse sprang han ut ur rummet. - fortsatte författaren till inlägget - Han sa till mig att jag borde försöka gottgöra för mitt beteende. Och sedan, utan att ta hänsyn till mina känslor anklagade han mig också för att ha ätit för mycket och lagt på mig för många kilon."

Hennes mans beteende var garanterat diskuterbart, men trots allt tvivlade hon. Hon frågade andra personer om hon hade gjort rätt i att inte laga middag klockan 02.00 på natten, av rädsla för att ha gjort fel mot sin partner. Reaktionen från användarna som läste inlägget kunde bara vara att stödja kvinnan och tala om för henne att hon inte hade gjort något fel.

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Han hade sagt några saker som hans fru respekterade, men sedan ändrade han sig och krävde att hon alltid skulle vara tillgänglig och verkade ha glömt att han hade en människa framför sig och inte en robot. Han hade förringat henne i hennes arbete och sårat henne djupt för att han inte hade funderat över det hårda arbete hon också gjorde varje dag när hon stannade hemma.

Kom ihåg att det att vara hemmafru inte betyder att göra ingenting, utan att det också är ett arbete. Det är därför vi alltid bör respektera dem som utför detta arbete, precis som vi gör med alla andra yrken.

Advertisement