"Sköt dig själv" efter att ha fått höra detta varnar han inte sin granne om att polisen har beslagtagit hans bil

av sofia

09 Maj 2022

"Sköt dig själv" efter att ha fått höra detta varnar han inte sin granne om att polisen har beslagtagit hans bil
Advertisement

Det är inte lätt att ha att göra med grannar, särskilt om de är fientliga, men man kan inte heller tvinga folk att komma överens. Problem kan uppstå på grund av vad som helst: färgen på staketet, ljud sent på kvällen, musik som är för hög, hundarna som skäller dygnet runt, osv. Att köpa ett hus, eller till och med att hyra ett, är alltid en utmaning när det gäller samlevnad med grannskapet. En användare på Reddit berättade om en sak som hände hans farfar för en tid sedan, där grannen hade en särskilt fientlig och otrevlig attityd mot honom. Karma tog hand om det för att skapa  balans i situationen.

via Reddit

Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Farfarn hade flyttat till ett slags äldreboende bestående av enstaka hus, i ett område som betraktades som naturreservat. Man kan säga att farfarn inte hade någon trädgård att tala om utan hade bara en väldigt liten uteplats, medan hans granne kunde stoltsera med en vacker trädgård som var över två och en halv meter större än hans. Farfarn brydde sig inte särskilt mycket och från första dagen då han flyttat dit försökte han vara vänlig mot alla sina grannar. En dag såg farfarn att hans granne höll på att göra i ordning sin trädgård och i synnerhet lade han ut dyra uteplattor på marken som sträckte sig från bakdörren till de gamla staketstolparna som markerade naturreservatets gräns. Utan att bekymra sig om någonting hade grannen tagit bort de tre staketstolparna och flyttat dem en meter bakåt för att ge plats åt sina golvplattor på uppfarten.

Farfarn, som arbetat för den nationalparken som ung, tyckte att det var bäst att varna sin granne för konsekvenserna av hans agerande. Denna oro togs dock inte emot väl av grannen, som genast försökte försvara sig: "Du är ny här, jag har bott här i 10 år" och även "Sköt dig själv". Vid det tillfället bestämde sig farfarn att han inte skulle insistera.

Advertisement
Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Konsekvenserna, för grannen, var inte omedelbara, men de var ändå katastrofala. Året därefter hade området tömts på grund av sommarlovet och farfarns granne var inte heller hemma. Då kom de lokala myndigheterna för att kontrollera att allt var i sin ordning och att naturreservatet var ordentligt bevarat. Under några dagar såg farfarn dessa personer ta bilder och mäta utanför hans grannes hus, tills det visade sig att grannen olagligt hade utökat gränsen för sin trädgård och lagt ut plattor för att kunna parkera sin golfbil och en annan sportbil. Myndigheterna lämnade flera meddelanden och farfarn läste dem alla: Grannen hade invaderat ett skyddat område och hade nu 30 dagar på sig att flytta sin bil, ta bort golvplattorna från uppfarten och betala 11 000 dollar i böter för att ha orsakat skada mot de utrotningshotade arterna som lever i det skyddade området, samt för att ha gjort intrång. Annars skulle de efter de 30 dagarna ha beslagtagit hans golfbil och bil, förstört plattorna och tagit bort dem på hans bekostnad, och böterna skulle ha ökat dag för dag, från utgångsdatumet.

Flickr / Inventorchris / Not the actual photo

Flickr / Inventorchris / Not the actual photo

De 30 dagarna gick utan att grannen märkte något, då han var utanför stan. Myndigheterna rensade hans uppfart och tog bort bilarna, precis som de hade sagt att de skulle göra. Du kan förmodligen föreställa dig hur rasande grannen var när han kom hem och fick reda på vad som hade hänt. En dag träffade han mannens farfar utanför på gården och anklagade honom för att inte ha varnat honom för vad som hände: "Jaha, varför ringde du mig inte när du såg dem sätta upp lappar på min dörr? Du hade ju mitt nummer!". Farfarn kunde inte låta bli att svara honom på samma sätt som hans granne hade sagt ett år tidigare: "Jag tänkte varna dig, vet du, men sedan tänkte jag att du hellre ville att jag skulle sköta mitt!".

Advertisement