Han köper en ring till sin flickvän för circa 1 300 pund men hon blir besviken: Den är liten och kostade för lite"

av sofia

06 Maj 2022

Han köper en ring till sin flickvän för circa 1 300 pund men hon blir besviken: Den är liten och kostade för lite"
Advertisement

Vilket ögonblick ser många kvinnor fram emot i livet? Det finns många, visserligen, men bland dessa finner vi garanterat förslaget att förlova sig eller ännu bättre, om att gifta sig. Det där ögonblicket då tiden verkar stå stilla och där bara han och hon existerar. I samma ögonblick som mannen går ned på knä, tar fram en sammetsask ur fickan, öppnar den och visar en underbar diamant som en gåva till sin älskade och en symbol för sin enorma kärlek till henne. Dagdrömmer du eller återupplever du ett ögonblick i ditt liv?

Oavsett ditt svar, verkar en sådan scen nästan vara tagen ur en romantisk bok eller film, men vissa par har upplevt det i verkligheten också. För huvudpersonen i berättelsen ska vi dela med dig idag kan vi säga att det delvis var så här, men att det samtidigt var en stor besvikelse. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände med henne.

via Medium

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Den här kvinnan skapade ett inlägg på Mumsnets webbplats där hon berättar om upplevelsen hon just hade haftmed sin pojkvän som fick henne att känna blandade känslor. Författaren till inlägget skrev att hennes partner hade ordnat en överraskning åt henne och gett henne en vacker förlovningsring. Hon tyckte åtminstone att den var vacker, men det var innan hon öppnade asken som innehöll den.

"När han gav mig presenten blev jag mållös. - sa kvinnan - Det var en diamantring i vitt guld, en gåva som hade tagit andan ur vem som helst, men inte mig. Det första jag tänkte och sa när jag öppnade asken var att den var för liten. Jag gillade den inte. Själva ringen var inte ful, men den passade inte mig. Jag gillade inte färgen på guldet, jag gillade inte diamanten, jag gillade inte infattningen. Enkelt uttryckt: Jag ville ha en annan ring."

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Enligt vad kvinnan berättar belönades inte hennes uppriktighet. Pojkvännen blev faktiskt mycket besviken över hennes reaktion och valde att prata om saken med några kollegor. En av dem hade sagt åt honom att lämna henne eftersom hon inte var något för honom. När allt kommer omkring tar, enligt honom, en kvinna som bara tänker på ringens storlek och dess kostnad utan att tänka på vad den symboliserar, inte förhållandet på tillräckligt stort allvar.

Men vår huvudperson hävdar motsatsen. För henne var det ett väldigt viktigt föremål som hon skulle ha på sig varje dag och hur skulle hon kunna göra det om hon inte var 100% nöjd. "Jag skulle ha velat välja den tillsammans. Det är något jag kommer att bära varje dag och jag vill att den ska vara speciell och perfekt."

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

På jakt efter råd fann författaren till inlägget mest kritik. Många människor svarade faktiskt att hon inte borde ha ägnat så mycket uppmärksamhet åt storleken på ringen utan istället på dess betydelse. "Det verkar nästan som att du är mer intresserad av att visa upp den och inte av vad den verkligen representerar, det vill säga ert känslomässiga band" - skrev en användare. Det finns dock de som också delvis har förstått hennes besvikelse och inte tycker att kvinnan hade agerat helt fel.

Vad tycker du? Hur skulle du ha betett dig i hennes ställe?

Advertisement