Ett barn tvingas överge sin hund på grund av att hans pappa behandlade honom illa: efter 2 år fortsatte han att skicka brev till hunden

sofia

04 Maj 2022

Ett barn tvingas överge sin hund på grund av att hans pappa behandlade honom illa: efter 2 år fortsatte han att skicka brev till hunden
Advertisement

Relationen som etableras mellan en hund och dess ägare är alltid mycket stark, speciellt om de som tar hand om djuret är medvetna om att även en hund förtjänar kärlek, omsorg och respekt. År 2020 var en 9-årig pojke tvungen att lämna bort sin hund, en valp som heter Simon, eftersom han inte var omtyckt av pojkens pappa. Föräldern misshandlade hela tiden den lilla hunden, så pass mycket att pojken tvingades lämna honom till ett djurhem, i hopp om att kunna få se honom igen och få tillbaka honom "när han blev äldre". Om inte detta redan gjorde historien gripande, så gör tanken på att pojken efter två år fortfarande skriver brev till honom och skicka honom sina små besparingar det verkligen.

via Facebook / alberguepergatuzoo

Advertisement

Pojken stod inte ut med att hans pappa misshandlade Simon, en vacker valp med vit päls och nosparti och bruna ögon, så han bestämde sig för att hunden skulle få en bättre framtid på ett djurhem. Trots att det var hans egen hund och hans bästa vän, utförde den här 9-åriga pojken en av de största kärlekshandlingar som kan göras mot dem vi älskar: att släppa taget för hundens bästa. Pojken lämnade Simon till Pergatuzoo, ett djurhem i Mexico City.

Barnet lämnade sedan Simon på härbärget och lämnade ett hjärtskärande brev till volontärerna där han sa att han en dag skulle återvända för att hämta honom: "Jag lämnar Simon till er, han är min hund. Jag vill inte att min pappa ska slå honom. Han gråter mycket för att det inte finns mat till honom (...). Ge inte bort honom, när jag blir äldre kommer jag att komma tillbaka för att hämta honom". Volontärerna på djurhemmet blev mycket rörda av att läsa det brevet och ville uppfylla barnets önskan, ta hand om Simon, som mest hitta ett tillfälligt hem för honom, men utan att lämna bort honom för adoption.

Advertisement

Med tiden delade volontärerna Simons framsteg och bilder på hur han växte upp under åren på Facebook. Den mest gripande aspekten av den här historien är att pojken fortsatte att skriva till härbärget och skicka sina små besparingar till Simon, även två år efter den sorgliga dagen. Från bilderna som lagts upp på Facebook kan du se breven och en del små mynt som barnet har sparat för att köpa mat till sin älskade Simon.

Tänk om alla visade den kärlek och medvetenhet som detta barn har visat när de bestämde sig för att öppna dörrarna till sitt hem för en hund. Våra husdjur är en del av vår familj och bör behandlas precis som vilken annan familjemedlem som helst.

Advertisement