Hunden attackerar den 3-åriga dottern och skadar henne, men mamman skyller på sin dotter

av sofia

25 Maj 2023

Hunden attackerar den 3-åriga dottern och skadar henne, men mamman skyller på sin dotter
Advertisement

Många familjer väljer att skaffa ett husdjur, en hundvalp eller en katt främst för att hålla vuxna och barn sällskap och för att ha någon att gosa med. När du gör detta val måste du dock vara säker på vad du gör och vara medveten om att en sådan vän är ett stort åtagande som inte kan hanteras ytligt. En sådan liten varelse behöver vårdas och uppfostras och det är viktigt att lära det hur det ska uppföra sig med människor.

Om detta inte sker kan obehagliga situationer lätt uppstå för vilka det skulle vara tillrådligt att överväga om man ska fortsätta behålla det eller inte. Vilket hände i historien vi nu ska berätta som gjorde människor helt mållösa.

via El popular

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Historien utspelade sig i Los Angeles i Kalifornien, USA, där en kvinna berättade om något som hände i hennes hem. Klara Tsetkin är mamma till en 3-årig flicka, Milana, som skadades allvarligt av sin hund. Cockerspanielen vid namn Bart som de alltid hade tagit hand om som en son, attackerade henne och tvingade henne att åka till akuten.

Ett mycket jobbigt ögonblick som lyckligtvis den lilla flickan klarade sig relativt oskadd från, förutom skadorna under ena ögat. Ett sår som gjorde att sjukhuspersonalen var tvugna att sätta några stygn och om dessutom skrämde flickan. Trots allt bestämde sig hennes mamma för att inte ge bort hunden, tvärtom hävdade hon att hundens agerande var "självförsvar" mot den lilla flickan som störde honom.

kvinnan försvarade sitt husdjur och inte sin dotter. Bart mådde tydligen inte bra dagen då attacken skedde och ville bara vara ifred. Flickan förstod dock inte detta behov och försökte interagera med honom, även när han gömde sig under en säng. Det var då han attackerade sin lilla matte. "Det var en försvarshandling - sa Klara - Milana hade inte förstått att hon var tvungen att lämna honom ifred, hon letade efter honom, rörde vid honom och satte sig sedan ovanpå honom, vilket gjorde att Bart reagerade".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Kort därefter återhämtade sig den lilla flickan, men märkena från vad som hade hänt fanns kvar i hennes ansikte. Hennes mamma bestämde sig trots allt för att cockerspanielen skulle stanna hos dem och skulle aldrig någonsin överväga att ge bort den. Ett beslut som fick henne att bråka med sin man och som de två även skilde sig på grund av. Ändå verkar kvinnan vara mer övertygad än någonsin om sitt val och hävdar att Bart ska bo kvar med familjen.

När denna nyhet spreds efter Klaras berättelse på hennes sociala medier uppstod en enorm debatt om hennes beslut. Många användare sa att de var chockade över att hon hade bestämt sig för att behålla hunden hemma även om den hade visat sig vara farlig. Vissa kallade henne en dålig mamma och tyckte att en domstol borde ha tagit barnet ifrån henne. Andra, tvärtom, försvarade henne och kallade henne en mycket bra "mamma" för sin hund.

Men i vilken utsträckning kan ett husdjur bli grundläggande i en familj? Vi vet hur mycket kärlek djur kan ge och hur gulliga de är, men om de blir skadliga för människor, särskilt barn, är det då korrekt att fortsätta att hålla dem hemma? Skulle du ha agerat på samma sätt om du hade varit i hennes situation eller valt att göra dig av med hunden?

Advertisement