En 3-årig flicka tappar bort sig på vägen hem men hennes hund hjälper henne att hitta hem (+VIDEO)

av sofia

29 Mars 2022

En 3-årig flicka tappar bort sig på vägen hem men hennes hund hjälper henne att hitta hem (+VIDEO)
Advertisement

Vi vet att djur och speciellt hundar är människans bästa vänner. De stannar vid vår sida, håller oss sällskap och är tillgivna, men de skulle kunna göra ännu mer. I vissa fall blir faktiskt dessa underbara husdjur riktiga skyddsänglar med svans.

Deras uppgift blir alltså att kontrollera att allt är bra och att deras matte eller husse är skyddad från allt. Precis som det som hände i berättelsen vi vill berätta nu.

via Youtube / TVPerú Noticias

Advertisement
Youtube screeshot

Youtube screeshot

Vi befinner oss i Huancayo, Peru. En 3-årig flicka hade gått hemifrån, tappat bort sig och visste inte hur hon skulle komma hem igen. En minst sagt jobbig situation: den lilla flickan gick runt på gatorna i staden utan någon vuxen som följde med henne. Som tur var var hon inte helt ensam ... det fanns alltid en trogen fyrbent vän vid hennes sida. En hund som aldrig lämnade hennes sida och hade ett enda viktigt mål: att se till att inget dåligt hände henne och han lyckades verkligen.

Som polisen Ángel Quispe sa till mikrofonerna på en lokal tv-kanal: "Den lilla flickan var förvirrad och visste inte var hennes mamma var, men hon hade en bra vän som höll henne sällskap. Tänk bara att hunden först inte ens lät oss komma nära flickan. Först efter ett tag insåg den stora hunden att han kunde lita på oss och lät oss ingripa."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Faktum kvarstod, som polisen fortsatte att berätta, att flickan, som var rädd och i tårar, inte kunde hitta hem. Hur kunde hon få hjälp? Inga problem. Hunden tog hand om det. Det var han som ledde den lilla gruppen och lyckades leda dem tillbaka den lilla flickans hus. Väl framme kände den lilla flickan igen sig och hittade dörren till sitt hus.

När hennes mamma kom dit strax efter förklarade poliserna vad som hade hänt. Kvinnan var övertygad om att hennes dotter var i huset och blev chockad när hon fick reda på vad som hade hänt och ännu mer över vad hunden hade gjort.

Trots att situationen till en början verkade hopplös slutade allt på bästa sätt tack vare hundens ingripande och list. Som en riktig skyddsängel tog han hand om den lilla flickan, fanns alltid vid hennes sida, försvarade henne från alla tänkbara faror och till slut såg han dessutom till att hon kom hem.
 
Ett exempel på solidaritet och altruism som även vi människor skulle kunna lära oss något ifrån. Ett stort tack till denna hund för hans modiga gest och för att ha lärt oss något mycket viktigt.
 
 
 
 

Advertisement