Ett barn adopterar en sjuk hund och lägger ut sin skateboard till försäljning för att betala vårdkostnaderna

av sofia

17 Augusti 2021

Ett barn adopterar en sjuk hund och lägger ut sin skateboard till försäljning för att betala vårdkostnaderna
Advertisement

Några av oss har turen att skaffa ett husdjur redan som barn och det är verkligen underbart att möta de olika stadierna i livet tillsammans och skapa oförglömliga minnen. Bara de som har djur kan förstå den speciella harmoni som skapas. Ingen och inget får skada dem, det är som om vi blev ett med dem, vi är lyckliga när de är lyckliga och mår dåligt när de mår dåligt. För våra husdjur är vi allt, så det är vår plikt att ta hand om dem, oavsett vår ålder, för på egen hand skulle de aldrig klara sig. Ett levande exempel på detta är Mauco, en argentinsk pojke som var villig att offra sin mest värdefulla ägodel för att rädda sin lilla hunds liv.

via The Dodo

Advertisement

Ett mycket speciellt möte

Mauco är en 9-årig pojke som bor tillsammans med sin mamma i Mendoza i Argentina. En dag, under en av sina vanliga promenader runt om i staden, mötte han den sorgsna blicken av en gatuhund, skadad och övergiven mitt i gatan. Det gick inte att lämna honom under dessa förhållanden så Mauco bestämde sig för att adoptera honom, tog med sig honom hem och döpte honom till Rocko.

Under sitt första besök hos veterinären fick pojken oroande nyheter: Rocko hade ett benbrott och hans hälsa skulle successivt försämras. Tyvärr var hunden tvungen att genomgå en mycket dyr behandling, det begärda beloppet uppgick till långt över 300 dollar, en kostnad som Maucos mamma inte hade råd med på grund av hennes svåra ekonomiska tillstånd.

Advertisement

Utan att tappa hoppet fick Mauco en liten idé som ifall den skulle lyckas skulle ge honom tillräckligt med pengar för att kunna ge sin nya hund den behandling han behövde. Han bestämde sig för att sälja sin älskade skateboard genom en annons på facebook och hoppades med hela sitt hjärta att människor skulle läsa den. Det här är vad hans skrev: ”Hej, det här är Mauco, Lauras son. Min mamma lånade ut sin sida eftersom jag inte har någon. Titta på den här hunden jag hittade på gatan, han är sjuk och har ett benbrott. Vi har gett honom mat och badat honom, men han behöver medicin. Jag tar honom till veterinären på min skateboard. Om någon är intresserad av att köpa min skateboard kan de lämna sitt nummer här, min mamma kommer att ringa er. Tack, Mauco ”. Även om skateboarden var hans favoritleksak, hade Mauco inga problem att lägga ut den till försäljning för att rädda livet på sin kära Rocko.

MLauJorge/Facebook

MLauJorge/Facebook

Även om inlägget blev viralt tack vare tusentals delningar, verkade det först som att ingen ville köpa Maucos skateboard, tills en kvinna vid namn Ruperta erbjöd sig att betala för alla läkemedel som behövs för Rockos behandling, så att Mauco inte skulle tvingas ge upp, varken sin älskade skateboard, eller sin nya vän.

När man tänker efter är Mauco en mycket speciell pojke. Ett barn som ger upp sin dyraste leksak i utbyte mot ett annat levande väsens liv bör inte underskattas.

Vad tycker du om denna ädla gest?

Advertisement