Jag har inte tvättat håret med schampo på 6 år och tappar inte längre hår

av sofia

02 Maj 2022

Jag har inte tvättat håret med schampo på 6 år och tappar inte längre hår
Advertisement

Om kvinnor lider mer av extra kilon och celluliter är mäns mardröm definitivt att bli skallig. Att tappa håret är en upplevelse som kan vara mycket traumatisk för en ung människa och Nick Coetzee började uppleva den jobbiga känslan av att hitta hundratals hårstrån i duschen varje gång han schamponerade när han fortfarande var i skolåldern. Vi kan bara föreställa oss den ångest som Nick kände, som led fruktansvärt mycket av att tappa sitt vackra blonda hår. Denna mardröm av fallande hår blev dock något han tvingades hantera dagligen, när han tittade sig i spegeln såg hårfästet dra sig tillbaka och lockarna falla till marken. Nick hittade sedan en praktisk lösning för att stoppa problemet. En lösning som definitivt inte är något för alla.

via TikTok / nickcoetzee

TikTok / nickcoetzee

TikTok / nickcoetzee

I en video på TikTok förklarade Nick sin teori om sitt håravfall och varför han slutade schamponera varje dag för att bekämpa skallighet. Tja, för att vara ärlig, slutade han faktiskt göra det för alltid. Du läste rätt: Nick använder inte längre något schampo eller någon balsam varje gång han tvättar håret, eftersom han misstänker att kemikalierna i dem har varit orsaken till alla hans håravfallsproblem och efter 6 år utan att tvätta håret kan han faktiskt bevisa det, eftersom hans hår ser ut att vara så friskt, starkt och vackert som han alltid har velat ha det.

Nick Coetzee var fortfarande studerande när han började uppleva den otäcka känslan av att tappa håret. Det hade gått så långt att han tog med sig en extra T-shirt till universitetet eftersom han efter den första lektionen hade axlarna och resten av kroppen täckt med sina egna hårstrån. När han märkte att situationen blev värre slutade han tvätta håret varje dag med starka produkter.

Advertisement
TikTok / nickcoetzee

TikTok / nickcoetzee

För Nick visade det sig detta vara rätt val: "Mitt hår har överraskande nog blivit mycket friskare och nu har jag upptäckt att det finns en hel rörelse kring den här teorin, den heter #nopoomovement". Enkelt uttryckt har fler och fler människor under åren insett att produkter som schampo och balsam kan vara ett hälsoproblem, eftersom de innehåller många, ofta skadliga, kemikalier.

Inte nog med att det inte är bra att tvätta håret varje dag, utan det är inte heller bra att tvätta håret med dessa starka produkter. I verkligheten skulle det räcka med en sköljning med ljummet vatten: "Folk tror att om de slutar tvätta håret kommer det att bli fett och det är sant, det blir det i ungefär två eller tre veckor", förklarade Nick i sin video, "men efter den tiden kommer dina naturliga oljor tillbaka och då kan ditt hår bli mycket friskt igen, utan att du behöver tvätta det igen."

Hur känner du? Har du lust att gå längre än 2 eller 3 veckor med "smutsigt" hår för att sedan för alltid befria dig från schampots slaveri?

Advertisement