Brudparets vänner dyker upp med oinbjudna barn: festlokalen ger dem böter för att de överskrider antalet tillåtna gäster

av sofia

03 Maj 2022

Brudparets vänner dyker upp med oinbjudna barn: festlokalen ger dem böter för att de överskrider antalet tillåtna gäster
Advertisement

Att organisera ett bröllop kräver mycket arbete och engagemang. Man måste lägga mycket tid på att välja varje element både för ceremonin och för mottagningen. Varje val, tillägg eller sådant man avstår beror också på budgeten som varje par har tillgänglig för den speciella dagen. Det finns faktiskt de som bestämmer sig för att ge liv åt ett nästan kungligt bröllop där ett stort antal gäster bjuds in för att delta och de som istället tvärtom väljer en lugnare situation där deltagarna reduceras kraftigt och allt blir mer personligt. Exakt det val som gjordes av huvudpersonen i den här historien och hennes man.

I ett inlägg på Reddit berättar den här kvinnan hur det under hennes bröllop, trots den exakta planeringen av varje lilla detalj fanns något som gick fel. Hon och hennes man hade anordnat en ceremoni med nära släktingar och vänner och av den anledningen hade de beslutat att hålla mottagningen i en liten lokal där antalet gäster man fick ha var begränsat. Detta är ju trots allt inga problem om man inte bjuder för många människor. När gästerna väl var utvalda och alla hade tackat ja borde inga problem ha uppstått, men så blev det tyvärr inte.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"En av mina gäster - berättar bruden - dök upp på bröllopet med sina två barn. Det hade inte varit några problem om hon bara skulle ha förvarnat mig. Det var faktiskt så att barnen inte blivit bjudna och i praktiken fanns det ingen plats för dem. Trots detta satte de sig alla fyra vid samma bord och tog upp platser som var avsedda för andra gäster på vår lista".

Den här saken har, enligt vad kvinnan skriver, skapat problem och lockade även till sig uppmärksamhet från ägaren till restaurangen. Efter att ha förstått vad som hände och hävdat att paret hade skrivit på ett kontrakt där de accepterade restaurangens regler, bötfällde ägaren dem för att de inte hade respekterat det antal personer som fick släppas in på festen.

Advertisement
Wikimedia/Ralf Steinberger- Not the actual photo

Wikimedia/Ralf Steinberger- Not the actual photo

"När böterna väl kom, - fortsatte författaren till inlägget - skickade jag dem till min gäst och bad henne ta hand om den eftersom problemet skapades av henne. Hon svarade direkt att hon inte tänkte betala eftersom det inte var hennes fel. Hon hade inte hittat någon barnvakt den dagen och var tvungen att ta med sig barnen. Hon sa till mig att istället för att be henne om pengar skulle jag uppskatta att hon trots allt hade bestämt sig för att gå på bröllopet. Sedan tillade hon att ansvaret var mitt eftersom jag inte hade räknat med några oförutsedda utgifter".

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Många användare som har läst inlägget har ställt sig på brudens sida. Många har hävdat att gästen kunde ha tagit sitt ansvar och kanske gjort ett annat val, till exempel att stanna hemma med sina barn. Eller så kunde hon ha kontaktat bruden och diskuterat saken så att ingen av dem hamnade i svårighet.

Vad tycker du om saken?

Advertisement