Hon köper ett hus och vägrar låta sin man stå på kontraktet: "Jag vet att han inte kommer att kunna betala sin del av lånet"

av sofia

10 Maj 2022

Hon köper ett hus och vägrar låta sin man stå på kontraktet: "Jag vet att han inte kommer att kunna betala sin del av lånet"
Advertisement

När det är dags att bilda familj och gifta sig går det inte alltid som man hoppats. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken och eftersom hon hamnade i svårighet med sin man bestämde hon sig för att berätta sin historia på Reddit för att be om råd.

Tydligen hade hon efter år av ekonomiska svårigheter lyckats hitta ett bra jobb och återhämtat sig ekonomiskt. Detta skulle tillåta henne att flytta ut från det hus som hennes svärföräldrar hade gett till henne och hennes man efter bröllopet och köpa sig ett eget. Bara för henne, du läste rätt, och problemen började just här. Hennes man ville hjälpa till med köpet och bli delägare i huset, men hon gick inte alls med på det.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Enligt henne bad hennes svärföräldrar henne att skriva på ett äktenskapsförord ​​innan hon gifte sig. Eftersom det var en rik familj ville de skydda sig själva ifall det skulle bli skilsmässa mellan henne och deras son. I en sådan situation skulle kvinnan inte ha fått något annat än underhåll om hennes man var otrogen. Kvinnan hade inte haft några invändningar om detta.

De blivande svärföräldrarna var trots allt rika och kände att de var tvugna att akta sig för en tjej som istället kom från en enkel familj. När hon träffade sin pojkvän, som hon senare skulle gifta sig med efter bara 8 månader, hade hon nyss tagit examen och fick endast sporadiska och lågavlönade jobb, medan han arbetade för familjeföretaget och detta hade verkligen oroat hennes svärföräldrar.

Efter cirka 7 års äktenskap förändrades saker och ting för henne. Turen började vända, hon hittade ett bra jobb och fick en stabil inkomst, till den grad att hon funderade på att köpa ett eget hus där hon kunde sköta saker och ting på sitt eget sätt och inreda det efter sin egen smak.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Och här uppstår dilemmat: efter att ha hittat huset bad hennes man henne att bli delägare, men hon var inte villig att acceptera. "Jag känner min man väl och jag vet att han är en person som föredrar att köpa idag och betala imorgon. - skrev kvinnan - Vanligtvis finansierar han allt och tar på sig små och stora skulder. För köpet av det nya huset föreslog han att ta hand om förskottet och sedan betala ytterligare 15% av hela värdet för att nå mina 50% av egendomen och de återstående 50 skulle han ha tagit hand om. - fortsatte Reddit-användaren - Jag vet med säkerhet att han inte kommer att göra det, eftersom jag vet hur han sköter sin ekonomi och jag inte vill ha några problem."

Kort sagt, vägrade denna kvinna eftersom hon är övertygad om att hennes man inte kommer att kunna betala sin del av bolånet. Ibland kan han, enligt vad hon berättar, inte ens stå för alla utgifter under månaden och hans föräldrar måste sköta det. Har hon rätt i att inte vilja låta honom stå på kontraktet till huset för att undvika problem, eller borde hon lita på honom och ge honom möjlighet att bevisa att han kan ta ansvar?

De flesta användare har gett henne rådet att göra som hon hade tänkt och köpa huset ensam, men hon tvivlar fortfarande. Vad tycker du om saken?

Advertisement