Han hittar ett kuvert med 150 000 euro i en begagnad köksmöbel och lämnar tillbaka allt till ägaren

av sofia

05 Maj 2022

Han hittar ett kuvert med 150 000 euro i en begagnad köksmöbel och lämnar tillbaka allt till ägaren
Advertisement

Begagnade köp på loppisar, på marknader eller helt enkelt på nätet kan vara riktiga fynd om du har ett tränat öga för en viss typ av produkt. Thomas Heller, en man från Bitterfield i Tyskland, förväntade sig inte att köpa köksmöbler för bara några hundra euro och sedan hitta en riktig skatt gömd bland lådorna. Faktum är att Thomas inuti möblerna han köpte hittade ett kuvert med pengar: cirka 150 000 euro i kontanter. Det är tydligt att värdet på det köket, som kostade honom enbart 240 euro, plötsligt ökade när han gjorde denna oväntade upptäckt. Men Thomas ville inte behålla alla de pengarna för sig själv, för han visste att de inte var hans och att de förmodligen låg kvar i de där möblerna av misstag eller ren glömska.

via Mirror

Der Köthener Thomas Heller entdeckte in einem Küchenschrank 150.000 Euro und hat es an die Besitzerin zurückgegeben. Wie...

Pubblicato da Mitteldeutsche Zeitung su Giovedì 28 aprile 2022

50-årige Thomas Heller gjorde ett fynd genom att köpa ett begagnat kök på den välkända plattformen för näthandel, eBay. Inte bara för att han gillade köksmöblerna som han hade hittat och han dessutom hade lyckats få ner priset till ett erbjudande på 240 euro, utan för att han inuti denna möbel hittade ett kuvert innehållande hundratusentals euro. "Det låg ett öppet kuvert där inne och inuti låg det en massa 100-eurosedlar", berättar Thomas, som blev alldeles mållös vid upptäckten. Thomas lurade dock inte sig själv alltför mycket: de pengarna tillhörde någon annan och med tanke på att han kände ett ansvar gentemot den rättmätige ägaren bestämde han sig för att lämna över allt till polisstationen. Här hittades ett andra kuvert fullt med pengar: "De öppnade det andra skåpet som var låst framför mina ögon. Det låg större sedlar i det kuvertet. Tvåhundra, femhundra euro."

Vid den tidpunkten var den ursprungliga ägaren till den möbeln tvungen att spåras.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tydligen lyckades polisen spåra en 91-årig kvinna från Halle, som placerats på ett äldreboende efter makens försvinnande och som var ägare till den stora summan pengar. Inte ens den gamla kvinnans barnbarn visste något om de pengarna som var så väl gömda och svåra att hitta inuti möblerna. Thomas gjorde dock en god gärning när han rapporterade den ovanligt stora summan pengar som han hittat och hans medborgerliga känsla lönade sig till slut. Dessutom anses det i Tyskland vara en kriminell handling att behålla upphittade pengar.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Den "barmhärtige samariten" belönades sedan med 4 500 euro, eller 3 % av summan, som belöning för att han lämnade över pengarna.

Vad ska man säga, om man köper något begagnat kan det vara en bra idé att titta noga i lådor och skrymslen!

Advertisement