Jag vägrar vara brudtärna på min systers bröllop eftersom hon gifter sig med mitt ex

av sofia

02 Maj 2022

Jag vägrar vara brudtärna på min systers bröllop eftersom hon gifter sig med mitt ex
Advertisement

Otrohet är en fruktansvärd handling, som ingen förtjänar att få uppleva, men som tyvärr verkar vara ett oundvikligt hinder i vissa relationer. Oavsett hur mycket du försöker, verkar vissa individer vara oförmögna att inte bedra sin partner, vilket orsakar mycket smärta och frustration hos den andra som plötsligt känner sig tom och av ringa värde. Kanske kände den anonyma kvinnan som på Reddit berättade sin historia likadant när hennes (numera ex) pojkvän var otrogen mot henne med en annan kvinna. Det kan verka vara en helt vanlig och banal historia, som så många andra historier om otrohet, om det inte vore för att hennes pojkvän var otrogen mot henne med hennes syster. Några månader senare bestämde sig paret för att gifta sig och gissa vem som blev ombedd att delta som tärna?

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Huvudpersonen i den här historien förklarade att hon alltid har haft en bra relation med sin fyra år äldre syster: "Jag (24 år) och min syster Lexi (28 år) var väldigt nära och jag kan säga att hon praktiskt taget var min bästa vän. Men för cirka 7 eller 8 månader sedan fick jag reda på att min pojkvän Jonah var otrogen mot mig med henne. Och nu gifter de sig i augusti." En vänskap mellan systrar som förstördes efter att flickans pojkvän blev kär i Lexi, den äldre systern och till och med gick så långt att han bad henne att gifta sig med honom.

Naturligtvis, blev den 24-åriga huvudpersonen med all rätt arg på sin syster efter denna nyhet. Systrarna har inte pratat med varandra sedan historien om otroheten dök upp, förutom att Lexi bad henne att vara med på bröllopet som tärna. Det låter nästan som ett skämt, eller hur? Nej, det hände faktiskt på riktigt.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Lexi ringde sin syster och berättade för henne att hon inte bara ville ha henne som tärna, utan att hon redan hade köpt en perfekt klänning åt henne som hon kunde ha på sig på bröllopet. "Jag sa till henne att bara för att hon hade köpt en klänning till mig betydde det inte att jag var tvungen att gå på hennes bröllop", förklarade systern, "hon började gråta och sa att jag var för hård och klagade över att jag fortfarande hyste agg mot henne. Jag försökte tala om för henne hur ledsen jag var men hon lyssnade inte på mig och bara lade på luren. Jag mådde dåligt över det.” Saken blev inte bättre när den unga kvinnan gick på middag tillsammans med sina föräldrar och deras mamma under större delen av måltiden fortsatte att upprepa hur lyckliga Lexi och Jonah var och hur mycket Lexi förtjänade att vara lycklig. Lexi hade berättat för dem om telefonsamtalet hon hade haft med sin syster och hur hon hade vägrat att närvara vid bröllopet. Istället för att vara förstående anklagade hennes föräldrar henne också för att vara självisk och okänslig mot sin syster.

"Hon må vara lycklig, men jag kommer inte att gå på min otrogna ex-pojkväns bröllop för att se honom gifta sig med min syster," svarade den unga kvinnan sin pappa och mamma och fortsatte sedan att berätta resten av historien: "De såg på mig som om jag just hade slagit till dem. Min pappa reste sig och sa: "Du är självisk och du kommer att gå på det bröllopet eller så kan du gå härifrån direkt, utan att någonsin komma tillbaka."

Det är tydligt att situationen inte är lätt för henne som inte bara kände sig bedragen av den person hon hade valt att älska, utan också av sina föräldrar och sin syster. Många Reddit-användare talade om den bittra sanningen för henne: "Ta avstånd från dina släktingar, de är giftiga." Vilket råd skulle du ge henne?

Advertisement