"Jag bad en tjej som jag gått på middag med att dela notan, men hon kände sig förolämpad och vill inte träffa mig mer"

av sofia

11 Maj 2022

"Jag bad en tjej som jag gått på middag med att dela notan, men hon kände sig förolämpad och vill inte träffa mig mer"
Advertisement

När du ser tillbaka på dina erfarenheter, minns du någon första dejt? Kanske för att något oväntat hände, eller för att något som borde ha hänt inte hände, eller för att du förväntade dig att möta ditt livs kärlek och inte gjorde det? Kort sagt har vi väl alla varit på första dejten någon gång, men hur många slutar egentligen bra?

Vi vet inte svaret på den frågan, men vi är säkra på att den första dejten med en tjej som huvudpersonen i den här historien precis hade träffat inte var en av de bästa. Varför? Enkelt: i slutet av kvällen bad han att få dela notan istället för att bjuda sin dejt på hela middagen. Låt oss berätta hur det gick till.

via The Sun

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Bör notan delas på första dejten eller är det mannen som ska betala allt? En aktuell fråga och om vi tänker på hur det gick för huvudpersonen i den här berättelsen, kan priset bli högt... i alla avseenden om man inte reder ut detta innan. För honom var det så. Han gick på middag med en tjej han träffade på en chat och bestämde sig när notan kom, för att genast föreslå att de skulle dela allt.

Direkt efter den här händelsen verkade allt fortfarande gå bra. De fortsatte att tillbringa kvällen tillsammans och när han följde med kvinnan hem tog de farväl och sedan gick var och en hem till sig. Synd bara att han kort därefter fick ett meddelande: "Jag har haft det bra ikväll, men jag tror inte att vi kommer att ses igen. Du har inte alls betett dig som en gentleman när du lät mig betala för middagen."

Så killen försökte förklara sig genom att säga till henne att om han betalade allt varje gång han gick ut med en tjej för första gången skulle lönen inte räcka till. Han tillade också att han inte hade för avsikt att bjuda på middag och investera pengar i en person som han med största sannolikhet aldrig skulle träffa eller höra av igen. Inte direkt ett trevligt svar kanske, men han var åtminstone uppriktig och detta är något man i alla fall bör uppskatta.

Advertisement
Wikimedia/Benreis - Not the actual photo

Wikimedia/Benreis - Not the actual photo

Vi behöver väl knappast säga att användarna som läste inlägget hade mycket att säga i kommentarerna. Alla kommenterade efter sin egen erfarenhet och synsätt och många påpekade hur mycket den här saken nu var förlegad med tanke på det moderna samhället. Att mannen måste bjuda en kvinna på middag är en klyscha som bör avfärdas helt och hållet. De som vill får självklart göra det, men om man inte känner för det bör man inte bli kritiserad, särskilt om man tar hänsyn till att vi vill uppnå jämställdhet.

Faktum är att även om den här killen var trevlig och hade fått tjejen att må bra, fanns det ingen chans att få träffa henne igen. Kanske var det inte hans själsfrände, som vissa användare sa i kommentarerna, men sanningen är att det alltid är väldigt svårt att hantera sådana situationer.

Hur skulle du ha betett dig?

Om du redan har haft en liknande upplevelse och du vill ge några råd för hur man kan lösa detta på ett bra sätt, är alla tips välkomna... vare sig du är man eller kvinna. Vem är det trots allt som säger att det alltid måste vara mannen som bjuder på middagen? Det kan väl lika gärna vara tvärtom.

Advertisement