En kvinna som utsätts för våld gör en gest med handen till mannen i kassan i en butik och han ingriper genast för att rädda henne

av sofia

02 Maj 2022

En kvinna som utsätts för våld gör en gest med handen till mannen i kassan i en butik och han ingriper genast för att rädda henne
Advertisement

Sociala medier är ett tveeggat svärd, det håller nog de flesta med om, men om de används på ett smart sätt kan de vara användbara även i mycket allvarliga situationer. Händelsen vi nu ska berätta för dig om bevisar verkligen detta. En kvinna lyckades rädda sig själv tack vare en enkel och mycket användbar gest som först spreds på TikTok, som även kassören i närbutiken där hon befann sig tydligt kände igen. Det var en gest för att be om hjälp. Hur mycket mod tror ni att det krävs för att göra något sådant? Tyvärr är det många som utsätts för våld i hemmet som inte hittar styrkan att prata öppet och träda fram, ofta för att de aldrig får chansen. Denna gest skapades just för de kvinnor som utsatts för våld i hemmet, som utan att behöva säga eller skriva något kan be andra om hjälp.

via Yahoo

Eric Streeval var i tjänst i en närbutik i Hickman County (USA) när han lade märke till en tjej som verkade muttra något. Hur konstigt det än verkade för honom försökte Eric förstå vad den unga kvinnan försökte säga till honom, hennes läppar rörde sig tyst för att säga ordet "hjälp". Kassören tittade noga på henne och märkte att medan hon mimade dessa ord utan att något ljud hördes, rörde sig hennes hand i en gest som han kände till mycket väl: flickan bad desperat om hjälp eftersom hon befann sig i en farlig situation. Den unga kvinnan hade faktiskt sällskap av en man, som senare visade sig vara hennes föredetta pojkvän.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Då märkte alla i butiken att något var fel och arbetade som ett team för att skydda den unga kunden. Eric började prata med henne, förlängde samtalet så mycket som möjligt, låtsades till och med att hans kassa hade låst sig, medan hans kollegor ringde polisen. Eric lyckades till och med smygfota skåpbilen som paret hade kommit till butiken med. Den misstänkte mannen insåg dock snart att något var på gång inne i butiken och på bara några minuter rusade han ut därifrån och drog med sig tjejen. Han hann precis backa ut skåpbilen när polisen kom till platsen för att fånga den misstänkte. Polisbilen jagade skåpbilen i cirka femton minuter innan det misstänkta fordonet stannade på grund av en olycka. Mannen, en 31-åring vid namn Johnathan Smith, försökte fly, men poliserna var som tur var snabbare än honom och grep honom på plats.

En gest mot våld som man kan göra om man är i fara

En gest mot våld som man kan göra om man är i fara

WKRN

Efter de att de tagit honom framkom alla detaljer i historien: brottslingen var ex-pojkvännen till flickan som hade bett om hjälp från den anställde i närbutiken, som heter Eric. Den unga kvinnan hade blivit allvarligt hotad, samt tillfångatagen av sitt ex och vem vet vad som kunde ha hänt om inte Eric och hans kollegor skulle ha ingripit.

Eric har alltid varit mycket uppmärksam på dessa frågor, så pass mycket att han är en del av en klubb med motorcyklister som hjälper offer för våld i hemmet. När han sedan intervjuades, efter händelsen, underströk han vikten av att ingripa när man stöter på en person som behöver hjälp. Det är viktigt att aldrig backa undan eller titta åt andra hållet.

Advertisement