En ung man låtsas vara pojkvän till en tjej som var på väg att bli överfallen och räddar hennes liv

av sofia

25 Mars 2021

En ung man låtsas vara pojkvän till en tjej som var på väg att bli överfallen och räddar hennes liv
Advertisement

Ibland kan en enkel gest rädda en människas liv. Låt oss därför inte tveka när någon uttryckligen ber oss om hjälp. Dane Weeks, en kille från New York, hade aldrig kunnat förvänta sig att han skulle hamna i den svåra situation som den han råkade ut för när han gick ut för att träffa några vänner. I en serie inlägg på twitter berättade den unge mannen i detalj vad som hände. En okänd tjej kramade honom plötsligt och viskade honom hastigt i örat: "Snälla, låtsas att du känner mig, det finns tre killar som har följt efter mig ett tag". Hur skulle du reagera på en sådan begäran? Lyckligtvis lät Dane sig övertalas av den desperata flickan och räddade på något sätt hennes liv.

via Twitter / WonderKing82

Advertisement
Twitter / WonderKing82

Twitter / WonderKing82

Att gå på en öde gata, framförallt på kvällen, för att ta sig hem är en situation som verkligen skrämmer en kvinna mer än en man. Om du frågar en tjej om hon känner sig säker i den här typen av situationer kommer 90% att säga nej. Kan män säga detsamma? Finns det män som måste oroa sig för vilken väg de ska gå för att komma hem, eller för att titta över axeln av rädsla för att bli förföljd av någon? Med undantag för dem som vill råna oss oavsett om vi är män eller kvinnor, tenderar svaret att vara negativt. Dane Weeks fick en kväll uppleva denna verklighet som många kvinnor tyvärr upplever ganska ofta.

När flickan som kramade honom gjorde den begäran, visste Dane inte vad han skulle tro, men kvinnans gest hade varit alltför verklig och uppriktig för att vara falsk och därför gjorde den unge mannen omedelbart det hon bett honom att göra. På avstånd hade han sett de tre misstänksamma killarna som uppenbarligen hade följt efter kvinnan.

Advertisement
Pexels

Pexels

Dane och den okända kvinnan tog varandra i händerna och gick tillsammans i cirka tre kvarter innan de kom till kvinnans hus. Som Dane själv berättar i sina tweets fortsatte kvinnan att upprepa: "Jag måste komma hem till min son", detta var det enda hon fokuserade på medan hon fruktade för sitt liv. Kvinnan säger att hon fick förtroende för Dane när hon såg hans leende, så hon valde honom direkt. De två utbytte telefonnummer och Dane erbjöd henne sin hjälp när han var i närheten: "Jag sa till henne att min pojkvän och jag skulle möta upp henne vid järnvägsstationen varje gång hon behövde hjälp om vi var hemma. Tyvärr är hon tvungen att gå en mörk väg för att komma hem och har inga andra alternativ. Hon sa att hon skulle ringa mig och jag hoppas att hon kommer att göra det. Jag kommer att ringa henne imorgon för att kolla att allt är okej"

På kort tid hamnade Dane i en oväntad situation som fick honom att fundera över en mycket sorglig verklighet som många kvinnor tvingas uppleva varje dag. "Det är verkligen sorgligt, kvinnor och flickor tvingas leva med  rädsla för att vi män har skapat en giftig miljö. Jag kommer att försöka göra mitt bästa från och med nu", sa den unge mannen.

Advertisement