x
En äldre man tar hand om grannens husdjur…
En respektlös kund kastar sin dryck på en gravid servitris, men en kvinna ingriper för att hjälpa henne Hon utbyter meddelanden med en främmande man, bestämmer sig för att träffa honom och när de ses upptäcker hon att det är hennes svärfar

En äldre man tar hand om grannens husdjur i 2 veckor: "Tack vare dem har jag börjat leva igen och är lycklig"

29 April 2022 • Av sofia
1.093
Advertisement

När du blir äldre och äldre förändras din vardag och i många fall orkar du inte längre göra många saker. Många människor drar sig undan i sig själva och interagerar väldigt lite med omvärlden, särskilt när de inte har barn eller nära släktingar för att hålla dem sällskap och muntra upp dem. Exakt vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse.

Efter några obehagliga händelser i hans liv blev den här gamle mannen ensam, främmande från allt och mer och mer nedstämd. Åtminstone tills Smokey, Oreo och Jennifer kom in i hans liv. De 3 hundarna ruskade om Mr Robert och gav honom många lyckliga stunder, stunder han inte hade upplevt på länge. Låt oss kika på vad som hände.

via: Reddit

Tack vare Reddit-användaren @ SnooCupcakes8607 fick vi höra den gripande historien som handlar om en äldre man vid namn Robert som huvudperson. Den blev viral på nätet speciellt för de otaliga kommentarerna som gjordes om inlägget. I inlägget kan du se ett foto av ett tackbrev. Brevet, skrivet av berättarens äldre granne, har dessa inledande ord: "God eftermiddag. Det här brevet hänvisar till perioden av din semester, då jag fick möjligheten att "vara barnvakt" till dina hundar. Syftet är helt enkelt att tacka för att du gav mig denna möjlighet". Vilket tillfälle han pratar om?

Enligt Roberts beskrivning blev han under en tid efter det att hans pappa gick bort helt ensam. Utan någon partner i livet och utan barn eller nära släktingar hade den äldre mannen stängt in sig allt mer, till den grad att han skurit av nästan all kontakt med omvärlden. Allt detta hade bara lämnat utrymme för negativa och sorgliga tankar och han mådde sämre och sämre, men plötsligt och lyckligtvis kom Smokey, Oreo och Jennifer för att ge honom hoppet åter.

Mr. Roberts granne, och mottagaren av detta mycket formella brev, hade bett den äldre mannen att ta hand om sina djur i två veckor under sin semester. En enkel begäran som spelade en stor roll i Roberts liv. De där livliga och lekfulla djuren gav bokstavligen den äldre mannen en ursäkt att komma ut och gav honom chansen att ta tillbaka sitt liv.

Det bästa, enligt avsändarens ord, var att lämna huset efter lång tid och ta långa promenader i parken i sällskap med de tre djuren. "På morgonen vaknade jag tidigt och gick en promenad med dina hundar. - skriver Robert i brevet - Det hade inte hänt mig på flera år och sedan, varje gång jag blev lite ledsen, kom de fram till mig och gnuggade med nosarna på mina ben för att få mig att le. Och sedan i parken träffade jag och pratade med andra människor efter en lång tid och det var underbart. Jag var äntligen en del av världen igen."

Advertisement

Direkt efter denna upplevelse adopterade Robert två hundar och fortsatte att gå ut med dem för att ta dem på en promenad och samtidigt kunna prata med andra och känna sig levande. "Kanske kommer mina hundar att låta lite nu, ursäkta dem" - skrev han igen på skämt till sin granne.

Brevet avslutas på ett mycket artigt och gripande sätt: "Du gav mig möjligheten att komma tillbaka till livet och jag vill tacka dig för det. Robert, PS Jag tycker att det är dags att klippa gräset i din trädgård!". Med lite humor avslutade den äldre mannen ett minst sagt rörande brev. Vi kan bara föreställa oss vilken känsla han upplevde och även människor på Reddit när de läste ett så fint tackbrev för en mycket liten gest.

Detta visar en viktig sak: det krävs väldigt lite för att göra en person lycklig och för att förändra hans eller hennes dag och tillvaro, särskilt en ensam äldre person.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack