Hon vinner 115 miljoner pund på lotto och ger bort mer än hälften: "Jag kan inte sluta hjälpa andra"

av sofia

30 April 2022

Hon vinner 115 miljoner pund på lotto och ger bort mer än hälften: "Jag kan inte sluta hjälpa andra"
Advertisement

Vad är poängen med att vara miljonär och inte hjälpa de behövande? Alla tänker inte så tyvärr, men Frances Connolly och hennes man Patrick har levt för just detta sedan de vann det nationella lotteriet för några år sedan år 2019. I synnerhet kan Frances inte sluta donera pengar till välgörenhet: hennes solidariska  och vänliga handlingar fick henne att spendera minst hälften av den initiala jackpotten, som uppgick till hela 115 miljoner pund. En häpnadsväckande siffra som faktiskt kan förändra livet för många människor och inte bara en familj. Det är därför Frances alltid tar tillfället i akt att skänka sina pengar till de som är mindre lyckligt lottade än hon själv är.

via The Times

Frances Connolly är 55 år gammal, bor i Hartlepool i County Durham i nordöstra England och är den mycket lyckliga mottagaren av en check på 115 miljoner pund. Faktum är att hon och hennes man vann det nationella lotteriet år 2019, precis på nyårsdagen. Sedan dess har Frances och Patrick gjort mycket välgörenhet, men bara under 2022 donerade kvinnan runt 11 miljoner pund till goda ändamål. Kort sagt, Frances lät sig ryckas med så pass mycket att hon på bara några månader donerade till välgörenhet motsvarigheten till det hon skulle ha spenderat på 10 år.

Frances är en före detta lärare och före detta socialarbetare som efter sin miljonärsvinst blev beroende av att hjälpa andra. Är detta möjligt? Tydligen ja, eftersom känslan hon får av det är så härlig och tillfredsställande att det verkar som om hon inte längre kan klara sig utan den.

Advertisement

Frances & Patrick Connolly

Pubblicato da Belfast 89FM su Venerdì 4 gennaio 2019

"Jag kan förändra människors liv varje dag om jag vill", kommenterade Frances, "att hjälpa andra människor och göra något för andra känns bra i din själ. Om du kan ge andra något, vare sig det är tid eller pengar, är det verkligen viktigt att göra det, det kommer att göra dig mer entusiastisk. Det skapar ett beroende och nu är jag beroende av det", avslutade kvinnan, som nu är mycket uppskattad av alla för sina humanitära handlingar.

Frances står inte ut med att se ondskan i världen och, eftersom hon vet att hon har mycket pengar som kan göra skillnad för någon, har hon bestämt sig för att ägna sig kropp och själ åt denna aktivitet. Hennes man införde till och med en årlig budget för välgörenhet, men Frances verkar inte kunna hålla den: "Han gav mig en årlig budget för goda ändamål. Vi upprättade en i år, jag sa ja. Jag har redan spenderat alla pengarna. Det skulle räcka till 2032! ".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Naturligtvis skänkte makarna till en början mycket pengar till sina döttrar, barnbarn och barnbarnsbarn, utan att glömma bort familjen. Men båda sa att de inte fortsatte att ge stora summor pengar till sina döttrar: "Vi bestämde oss väldigt tidigt för att våra döttrar inte skulle få tiotals miljoner pund. De fick mer än någon annan och de har tillräckligt för att köpa ett hus och leva bekvämt, men de måste arbeta för det de vill uppnå. De kommer att få mer när vi dör. Vi skänker resten till välgörenhet." Familjen Connollies är dock mycket stolta över sina döttrar, som i sin tur har kunnat ge till de mindre lyckligt lottade.

Frances anser sig vara lyckligt lottad som har vunnit alla dessa pengar, för enligt henne är det pengar som "gör oss fria" för att verkligen uttrycka den person vi skulle vilja vara. Hon har alltid haft ett stort hjärta och nu när hon har en chans att hjälpa till håller hon absolut inte tillbaka.

Advertisement