Hon ber sin 14-åriga dotter vara barnvakt åt sin lillebror medan hon jobbar och riskerar ett års fängelse

av sofia

27 April 2022

Hon ber sin 14-åriga dotter vara barnvakt åt sin lillebror medan hon jobbar och riskerar ett års fängelse
Advertisement

Att vara förälder är inte lätt och alla begår, förr eller senare något misstag: det är mer än normalt. Att behöva ta hand om hemmet, barnen och arbetet samtidigt kan vara väldigt tungt, speciellt om man är en ensamstående mamma. Detta hände Melissa Henderson, en mamma till fem barn, som tydligen hade gjort ett misstag med att lämna sin 4-åriga son i sin 14-åriga systers vård. Melissa gick förstås inte ut för att roa sig under tiden, utan för att jobba. Hennes berättelse orsakade stark diskussion i lokala medier och bland användare runt om i världen, eftersom Melissa nu riskerar fängelse, men hennes "vårdslösa handling" är något som många desperata föräldrar har tvingats ta till någon gång i livet.

via GoFund Me

A single mom facing jail for allowing her teenage child to babysit her siblings receives $48,000 in GoFundMe donations:

Pubblicato da Relationship Rules su Lunedì 25 aprile 2022

Melissa Henderson är mamma till fem barn och eftersom hon är den enda i familjen som har ett jobb gör hon allt för att jobba så mycket hon kan. Faktum är att hon inte har något val om hon vill kunna ta hand om sina barn. I regel har hon alltid klarat sig väldigt bra mellan dagis, läxor och personligt arbete, men när en covid-19-epidemi plötsligt tvingade dagis att stänga under några dagar började problemen. Vem skulle ta hand om hennes lilla son Thaddeus medan hon var på jobbet? Hon gick igenom alla sina alternativ och, tyvärr, hade hon till slut inget annat val än att be sin äldsta dotter, som bara är 14, att ta hand om barnet medan hon var på jobbet.

Som tur var hände inget farligt medan den unga tjejen passade sin lillebror, men situationen kunde ha blivit farlig när som helst. Vid ett tillfälle, medan flickan gjorde sina läxor, smög lille Thaddeus in på bakgården för att leka ensam i ungefär femton minuter. Så fort hans syster märkte det tog hon genast in honom igen, men en granne hade märkt att något var fel när han såg barnet helt ensamt utanför huset. Grannen, orolig för lilla Thaddeus säkerhet, ringde det nationella nödnumret och rapporterade situationen.

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

Två veckor efter händelsen gick polisen för att knacka på Melissas dörr. "Det var den mest pinsamma och förödmjukande dagen i mitt liv", sa Melissa, djupt chockad över vad som hade hänt. Anklagelserna mot denna ensamstående mamma är att hon agerade hänsynslöst och äventyrade sin sons liv. I anmälan pekade polisen på allt som kunde ha hänt Thaddeus under de minuterna när han var ute ensam, som att "bli kidnappad, slagen eller biten av ett djur". På grund av detta väcktes åtal mot mamman, som nu riskerar 1 års fängelse och böter på 1 000 dollar.

"Jag har nästan inga ord för hur mycket det här har fått mig att känna mig nere," kommenterade Melissa, "att verkligen känna djupt i mitt hjärta att jag är en bra mamma och allt jag gör för mina barn. För att sedan bli ifråntagen allt fram till den punkt att jag stod handfängslad framför dem"

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mamma sattes in i en polisbil och fördes till länsfängelset, där de fotograferade henne, tog hennes fingeravtryck och gav henne en orange jumpsuit att ta på sig innan hon skickades till sin cell: "Jag minns att jag satt ihopkurad som en boll i hörnet... jag ville bara gömma mig" minns Melissa.

Melissas syster startade en insamling efter det att Melissa blev gripen. Hela familjen väntar på uppdateringar om fallet. Användare och den allmänna opinionen är delade i denna fråga, men de flesta kommentarerna verkar alla vara på denna stackars mammas sida.

Vad är din åsikt?

Advertisement