Han får böter på 65 pund för att skuggan av hans parkerade bil hamnade på en reserverad plats

av sofia

23 April 2022

Han får böter på 65 pund för att skuggan av hans parkerade bil hamnade på en reserverad plats
Advertisement

Matthew Cole hade lämnat sin bil perfekt parkerad på en helt vanlig parkeringsplats, men när han kom tillbaka för att hämta den hittade han en tråkig överraskning: den mycket fruktade papperslappen under bilens vindrutetorkare satt där för att påminna honom om att han precis fått böter. Men varför? Hans Ford stod inom parkeringsplatsen, så det borde inte ha varit några problem. Istället verkar det som att bilens skugga hamnade på en parkeringsplats reserverad för funktionshindrade. Är detta en bra anledning till att bötfälla någon? Nej, det är det inte, men det hände en trädgårdsmästare som hade parkerat precis utanför ett postkontor i London.

via Mirror

'They’re enforcing something that’s not there.'

Pubblicato da The Mirror su Giovedì 21 aprile 2022

Trädgårdsmästaren Matthew Cole förväntade sig aldrig att få 65 pund att betala i böter efter att ha parkerat regelbundet på en vanlig parkeringsplats. Ändå var papperslappen som hängde från hans bil helt klart en p-bot för "otillåten parkering på handikappplats". När han tittade närmare på bilden av hans påstådda förseelse, insåg Cole att böterna hade utfärdats för att skuggan av hans Ford hade hamnat på parkeringsplatsen reserverad för funktionshindrade. Det är självklart att sådana bisarra nyheter inte tog lång tid på sig att spridas på nätet efter det att Cole själv rapporterade den ovanliga incidenten till lokala medier.

Advertisement
Pixnio/ Not the actual photo

Pixnio/ Not the actual photo

Cole påstod sig ha parkerat på samma plats vid andra tillfällen och aldrig fått böter tidigare. Var låg problemet den här gången?

"Jag bestred böterna," förklarade Cole, "men på andra sidan verkade de ignorera mig och sa att böterna hade utfärdats korrekt. Det är så svårt att vinna överklagandet. Jag tror att det gjordes för att tvinga mig att betala. Jag har parkerat på samma plats minst tre gånger tidigare i fem eller åtta timmar i sträck varje gång och jag har aldrig haft några problem. Jag förstår inte varför det blev ett problem den här gången."

Flickr /Alex Proimos / Not the actual photo

Flickr /Alex Proimos / Not the actual photo

Mannen tog det självklart inte särskilt bra och underströk hur absurt det är att få böter för en sådan sak: "Allt det här är absurt, de försöker genomdriva något som inte finns. Jag har visserligen råd att betala 65 pund, men principen är fel".

Med största sannolikhet kommer Cole att tvingas betala de böterna, men för närvarande är vi fortfarande övertygade om att hans tvist kommer att bifallas för en andra granskning. Livet är svårt nog, så att även tvingas betala för överträdelser som man aldrig ens har begått är verkligen absurt!

 

Advertisement