Han hjälper en äldre kvinna och betalar för hennes matvaror, hans altruistiska gest gör att han får 500 dollar i dricks

av sofia

22 April 2022

Han hjälper en äldre kvinna och betalar för hennes matvaror, hans altruistiska gest gör att han får 500 dollar i dricks
Advertisement

Ibland tar vi saker för givet och glömmer bort att njuta av de små och till synes obetydliga sakerna i livet. Allt oftare är människor faktiskt instängda i en slags bubbla som avskärmar dem från resten av världen. Personliga problem, arbete och hälsa, allt "distraherar" oss och får oss att vända oss bort. Vi visar inte längre empati mot andra och inser knappt vilka situationer vi befinner oss i ibland, men man måste vara försiktig så att det inte blir en vana. Varför? Av en enkel anledning: vi riskerar att inte ta tillfället i akt att göra en god gärning och ge en ledsen person ett leende.

Lyckligtvis finns det alltid undantag som bekräftar regeln, som i historien vi nu ska berätta. I det här fallet valde en ung man att inte titta åt andra hållet utan bestämde sig för att hjälpa en för honom helt okänd människa.

via CNN

Something good comes from every bad time in your life. You get a little stronger and you become a little wiser. But keep...

Pubblicato da Kasey Simmons su Domenica 24 settembre 2017

En dag precis som alla andra i Little Elm i Texas, var Kasey Simmons på en mataffär och handlade. 32-åringen tog de saker han behövde och gick till kassan. Allt verkade vara precis som vanligt förutom den äldre kvinnan han snart skulle möta i kassakön.

Kvinnan var synbart ledsen och upprörd och behövde höra några tröstande ord. Kasey hade aldrig sett henne förut, men han insåg att något var fel och istället för att fortsätta göra sina ärenden gick han fram och frågade henne om allt var okej. Efter ett kort samtal sa 32-åringen till henne att hon var en vacker kvinna. En mycket trevlig och empatisk gest för att muntra upp en ledsen person och ge henne ett leende.

För kvinnan var det viktiga ord och ett leende dök genast upp på hennes läppar och hon tackade den unga killen så mycket för att han ägnat en del av sin tid åt henne. Men Kaseys osjälviska beteende och vänlighet slutade inte där och han betalade till och med för kvinnans matinköp. Sedan gick de båda sin egen väg och allt verkade ta slut där

Advertisement

Who or where was the last time you saw or received a moment of kindess? "I get up every day like the Cowboys just won...

Pubblicato da WFAA su Mercoledì 17 agosto 2016

Dagen efter fick killen dock en trevlig överraskning. Som vanligt befann han sig på restaurangen där han arbetade och utförde sina uppgifter, när han på ett bord hittade ett meddelande adresserat till honom skrivet på en servett. Bredvid fanns även ett kvitto med ordentligt med dricks.

Meddelandet hade skrivits av den gamla kvinnans dotter och löd så här: "På en av årets sorgligaste dagar för min mamma gjorde du henne glad. Du insisterade på att betala för hennes matvaror, du sa till henne att hon var en vacker kvinna och du gav henne ett leende. Jag har inte sett henne så lycklig sedan min pappa levde. Tack!".

Tydligen hade den gamla kvinnan kommit hem med ett leende på läpparna och berättat allt för sin dotter. Dottern hade då gjort allt hon kunde för att spåra den där trevliga killen och hade bestämt sig för att ge honom dricks som tack.

Kasey påpekade i en intervju att 17 dollar för kvinnans matvaror inte var några pengar. Han hade sett henne så ledsen och hade bara bestämt sig för att hjälpa henne. I grund och botten, som han själv sa: "Pengar spelar ingen roll, det viktiga är att ta hand om andra".

Han gjorde verkligen det och visade oss hur lite vänlighet kan göra stor skillnad. Bra gjort!

Advertisement