Han köper en gammal möbel för bara 100 dollar och upptäcker sedan en dold låda och en riktig skatt (+VIDEO)

av sofia

23 April 2022

Han köper en gammal möbel för bara 100 dollar och upptäcker sedan en dold låda och en riktig skatt (+VIDEO)
Advertisement

Ni som gillar antika möbler, gamla föremål och prydnadssaker, kommer av passion eller av ren nyfikenhet att någon gång ha råkat gå på loppis. På jakt efter det rätta tillfället eller ett speciellt föremål kanske kopplat till en specifik historisk period som vi brinner särskilt för, gillar några av oss att vandra runt på loppmarknader och antikmässor. Vi kan ramla på värdefulla föremål som kostar mycket eller verkliga fynd som gör att vi kan köpa och ha ett unikt och mycket speciellt föremål i vårt hem.

En liknande sak hände huvudpersonen i denna berättelse som av ren tur köpte en antik möbel för enbart 100 dollar. Det är dock inte detta som gjorde honom känd, utan snarare det faktum att han hittade en skatt inuti den möbeln. Låt oss kika på vad det var.

via ABCnews

Han heter Emil Knodell och är en pensionär som bor i Bellville, Texas som köper och samlar på antikviteter och möbler som hobby. En dag befann sig Emil på en loppmarknad med föremål från ett hem i Missouri City.

Bland de olika sakerna som var på väg att säljas fanns en vacker antik byrå, med tre lådor i snidat trä och med en skiva av marmor. "Så fort jag såg den, sa Emil, tänkte jag att den skulle passa bra i min matsal. Jag lyckades få den för bara 100 dollar. Sedan, - fortsatte sextiosjuåringen - eftersom den var väldigt tung bad jag om hjälp med att kunna lasta in den i min skåpbil”.

Då hände plötsligt något oväntat. När de lyfte byrån började både Knodell och hans medhjälpare höra ett metalliskt ljud inifrån. De blev nyfikna och tittade närmare på skåpet och upptäckte ytterligare en halvdold låda.

Advertisement

Emil Knodell purchased a chest of drawers for $100 last weekend in Missouri City, Tex. — and found a hidden section full...

Pubblicato da New York Daily News su Venerdì 15 maggio 2015

När mannen väl öppnade den hittade han en skatt inuti. Pengar, juveler, smaragder, diamanter, militära märken, olika minnen och till och med en hårlock. Ett "byte" med ett mycket högre värde än de 100 dollar som han just betalat för möbeln. Köpet hade redan varit ett fynd, eftersom det var ett föremål som går tillbaka till omkring 1890-talet och att hitta alla dessa saker inuti gjorde allt ännu mer otroligt.

Lådan, som vid första ögonkastet var helt osynlig, innehöll delar av historia från många generationer tillbaka och allt återlämnades till den rättmätige ägaren. Du läste rätt. Emil bestämde sig för att utföra en mycket altruistisk handling som förmodligen få andra skulle ha gjort. "Jag hade köpt byrån, inte sakerna som fanns i den. - förklarade mannen - Jag kände mig tvungen att lämna tillbaka allt det som förvarades i det hemliga facket så snart som möjligt till den rättmätige arvtagaren. Jag har alltid försökt göra rätt sak i livet och jag skulle aldrig ha känt mig tillfreds med mitt samvete om jag hade behållt de värdesakerna”.

Så Emil letade upp ägaren och lämnade tillbaka allt. En mycket korrekt handling som på något sätt skulle belönas, men den här mannens godhet tog inte slut här och han vägrade till och med ta emot belöningen. Knodell hade haft turen att hitta en skatt, men kände att det var fel att behålla den. Vi är dock säkra på en sak: utan en skugga av tvivel och trots allt kommer han för alltid att vara en rikare man än innan. Varför?

Han släppte visserligen taget om en materiell rikedom, men moraliskt sett är han säkerligen en av de rikaste människorna i världen. Du bör vara srolt över dig själv Emil. Vad skulle du ha gjort om du varit i hans situation?

Advertisement