Han lägger undan sin polisuniform för att bli präst: han konverterar strax innan sitt inplanerade bröllop

av sofia

22 April 2022

Han lägger undan sin polisuniform för att bli präst: han konverterar strax innan sitt inplanerade bröllop
Advertisement

Är det möjligt att totalt förändra sitt liv över en natt? Frågar du Don Ernesto Piraino så kommer han säkerligen att svara ja. Hans historia, som nu har spridits runt om i världen, är en som man kanske inte hör varje dag. Den 43-årige mannen från Kalabrien var faktiskt polisinspektör i många år, men vid en viss tidpunkt i sitt liv kände han plötsligt att han var ämnad för något annat, Gud hade kallat honom. Just det, Ernesto Piraino gick från att vara polis till att bli präst. När man får en kallelse från ovan hamnar allt annat i andra hand och det var då Don Ernesto lämnade sitt arbete som polisinspektör och dessutom backade ur det inplanerade bröllopet med sin dåvarande flickvän.

via Sicilian fan

Don Ernesto: da poliziotto a prete per servire gli altri -Avvenire- Al servizio degli altri è da sempre la sua...

Pubblicato da Radio Maria su Giovedì 2 marzo 2017

Don Ernesto Piraino bar polisuniformen i 17 år innan han lade kläderna på hyllan och blev religiös. Det hela började år 2006, med nattvarden i församlingen i hans stad. Sedan, år 2010, vid 31 års ålder, fick han ett kall från ovan. Don Ernesto beskrev det ögonblicket så här:

"Året därpå gick jag med i prästseminariet. Jag befann mig i ett kapell i Messina för en stunds aftonbön, för jag tycker om att be på kvällen eller på natten, när jag klart och tydligt i mitt hjärta kände kallelsen att lämna allt och följa Jesus. På den tiden hade jag redan påbörjat mina teologiska studier, men var fortfarande polis, jag var det fram till 2016, sedan året därpå var det dags för min prästvigning. Jag minns att jag den dagen befann mig i kapellet på prästseminariet i Messina för en stunds bön efter att ha studerat tillsammans med mina kollegor, när det hela inträffade".

Advertisement

Fatti per il Cielo - puntata del 27 marzo. Si parlerà della Consacrazione al cuore Immacolato di Maria e poi ospite di...

Pubblicato da Don Francesco Cristofaro su Sabato 26 marzo 2022

Ett kall är något som känns på ett djupt själsligt sätt och som Don Ernesto inte bara kunde strunta i. Visserligen var han tvungen att ge upp sin karriär inom polisen och bröllopet, som vid den tiden verkade vara så viktiga för honom: "Det är sant att jag var förlovad och att jag hade planer på att gifta mig", förklarade prästen, "men de två sakerna hänger inte ihop med tanke på att vår relation tog slut år 2006 och det var först senare som jag fördjupade jag mig i församlingsarbetet, jag började ägna lite mer tid åt den kyrkliga världen och därifrån påbörjade jag min vandring".

Don Ernesto klargjorde sedan att han efter den där "historiska" flickvännen, som han skulle ha gift sig med, också hade andra, med tanke på att hans liv inte genomgick några stora förändringar förrän 2010.

Kall eller inte, det verkar som att Don Ernesto idag är glad över att ha avslutat den relationen utan att gifta sig, eftersom han var medveten om att han var på väg att göra ett misstag som förmodligen skulle ha orsakat smärta:

"I efterhand skulle jag dock vilja säga att anledningen till att vår förlovning avslutades är att vi insåg, framförallt jag, att detta inte var min vandring och att det därför var bättre att vidta åtgärder innan jag orsakade skada".

Att förstå vilken väg man ska välja i livet är aldrig lätt och för att verkligen förstå sig själv måste man kasta sig in i upplevelser, misslyckas och sedan försöka igen. Alla hittar, förr eller senare, sin plats i världen, och det verkar som om Don Ernesto har hittat sin.

Advertisement