En man är trött på att hans fru alltid är sen: "Jag lämnade henne ensam och gick på bio utan att säga något"

av sofia

11 Maj 2022

En man är trött på att hans fru alltid är sen: "Jag lämnade henne ensam och gick på bio utan att säga något"
Advertisement

De som är punktliga och gör allt för att hålla avtalade tider kan förstås inte stå ut med de som agerar på ett helt annat sätt i all oändlighet. En punktlig person försöker tolerera så mycket som möjligt de som inte är det, men det finns en gräns för allt och om denna överskrids kan även den mest sansade kvinnan eller mannen tappa tålamodet och agera impulsivt.

Har du någonsin bett en partner, vän eller någon annan att anstränga sig och försöka komma i tid för din skull? Förmodligen ja och därför kan du säkerligen förstå vad huvudpersonen i denna berättelse upplevde. Låt oss kika på vad som hände.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Han är en man som alltid har försökt att ha tålamod och inte säga någonting om hans frus ständiga förseningar. Trots att han är en person som är noggrann och uppmärksam på visarna som oavbrutet rör sig på klockan, accepterade denna man sin frus beteende av kärlek. Men hon gjorde inte detsamma. Utan att ta hänsyn till makens behov av punktlighet har hon alltid varit hopplöst sen. Vid ett tillfälle verkar hon dock ha gått över gränsen och hennes man berättade om det i ett inlägg på Reddit.

"Sedan vi träffades har hon alltid varit sen till allt, men jag är väldigt tålmodig och jag har aldrig sagt något. Jag har alltid låtit henne göra vad hon velat. Men det jag inte tolererar är hur hon inte inser att människor blir tvugna att vänta på henne." Mannen erkänner i sitt inlägg att en vän till hans fru några år tidigare hade klippt kontakten med henne eftersom hon inte längre stod ut med hennes förseningar. Mannen föreslog flera gånger för kvinnan att skynda sig för att undvika att låta honom och de andra vänta jämt, men varje gång blev hon defensiv eftersom hon inte kunde ta kritik.

"För några kvällar sedan skulle vi gå på bio. - fortsatte författaren till inlägget - För att slippa komma in när filmen redan hade börjat, lyckades jag övertyga henne att gå ut tidigare med ursäkten att vi kunde shoppa lite i gallerian. Jag gick med henne under en lång tid tid, sedan började jag be henne skynda sig när det snart var dags för filmen att börja. Hon, som var upptagen med att vandra runt bland butikshyllorna sa åt mig att vänta. "Vänta" betydde att hon inte alls tog hänsyn till mina behov."

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

En situation som skulle sätta allas tålamod på prov, särskilt de som uppskattar punktlighet som denna användare. När reklamfilmerna innan filmen redan hade börjat uppmanade mannen återigen sin partner att skynda sig, men hon började istället prova jeans.

"Vid det laget blev jag rasande: jag lämnade henne där utan att säga något, jag gick in på biosalongen och njöt av filmen. - skrev mannen - Vid utgången väntade hon surt på mig på en bänk. Hon sa att hon var arg för hon också ville se filmen och att jag hade lämnat henne ensam."

Gjorde han rätt eller fel i att bete dig så här?

Han hittade inget svar och frågade människor på nätet om råd. Många tog hans parti och sa i kommentarerna att han inte kunde ha gjort något annat. Efter det att han frågat så många gånger skulle även kvinnan ha varit tvungen att "avstå" från sina behov för sin mans skull och försöka hitta en balans mellan de två sätten att vara. Vad tycker du?

Advertisement