Han håller en extra plats med sin hand och vägrar flytta den för att låta en gravid kvinna sätta sig: hon sätter sig tillslut på handen

av sofia

20 April 2022

Han håller en extra plats med sin hand och vägrar flytta den för att låta en gravid kvinna sätta sig: hon sätter sig tillslut på handen
Advertisement

En 30-årig kvinna berättade om sin erfarenhet av att ha rest med kollektivtrafiken under graviditeten, med fokus på en händelse i synnerhet, som orsakade starka reaktioner från många användare. Det är allmänt känt att gravida kvinnor bör ha företräde i kollektivtrafiken när det kommer till sittplatser, men alla är inte alltid vänliga nog att ställa sig upp och låta dem sitta. Kvinnan förklarade att hon alltid kände sig väldigt lyckligt lottad när hon träffade människor som av egen fri vilja gav henne sina platser på bussen eller lät henne komma förbi i kön till mataffären och att hon aldrig utnyttjade sitt tillstånd för att få särbehandling. En dag vägrade dock en ung man att flytta sin hand från sätet bredvid det han satt på och kvinnan, som artigt bett om att få sitta bestämde sig för att hon inte tänkte acceptera det.

via Reddit

Freepik / not the actual photo

Freepik / not the actual photo

Kan en hand ta upp en sittplats som annars skulle vara helt ledig? Tydligen kan den det och en ung kvinna berättade om sin bisarra upplevelse på Reddit för att få höra människors åsikt om saken. Kvinnan var i åttonde graviditetsmånaden så hennes babymage var verkligen tydligt synlig för alla, när hon plötsligt hamnade i konflikt med en ung passagerare som inte ville låta henne sitta på sin plats. Vanligtvis hade hon inga problem med att hitta en sittplats i kollektivtrafiken, eftersom flera passagerare alltid brukar erbjuda henne sina platser när de ser henne kliva på bussen eller tunnelbanan. Vanligtvis är det de äldre som har den här respekten som borde vara en självklarhet för alla, medan de yngre låtsas som ingenting.

Den dagen var bussen full, men bredvid en kille fanns en ledig plats. Kvinnan var mycket trött, hon hade ont i ryggen och hon hade en brännande känsla i benen: hon kunde inte vänta med att få sätta sig ner, eftersom hon inte längre orkade stå upp. Killen hade dock sin hand vilande på sätet på det lediga sätet och verkade inte ha för avsikt att flytta den. Den gravida kvinnan bad honom artigt om att få sätta sig bredvid honom, men den unge mannen svarade att sätet var "upptaget". Men upptagen av vem? "Av min hand" svarade killen. Även efter det att den blivande mamman hade bett honom flytta sin hand, vägrade killen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Vid det tillfället var kvinnan så trött att hon bestämde sig för att ta till en extrem men effektiv lösning: hon satte sig på killens hand, vilket gav upphov till en oproportionerlig reaktionen hos mannen. Mannen tog då omedelbart bort sin hand från sätet och började skrika på henne och hävdade att kvinnan hade agerat på ett respektlöst sätt och fått honom att känna sig obekväm. De fortsatte bråka framför alla människor på bussen tills killen klev av. Alla de som var närvarande började stirra på den gravida kvinnan och eftersom hon tyckte att det var lite pinsamt valde hon att stirra ner i marken. När hon berättade om denna händelse för sin man sa han faktiskt åt henne att även han tyckte att hon hade agerat olämpligt och fått killen att känna sig obekväm.

Vad tycker du om det som hände? Kvinnan är övertygad om att killen bara hade betalat för en biljett och att han följaktligen bara borde ha använt en sittplats.

Advertisement