Föräldrarna låter henne inte sova efter ett nattskift för att de vill att hon tillbringar tid tillsammans med dem

av sofia

27 April 2022

Föräldrarna låter henne inte sova efter ett nattskift för att de vill att hon tillbringar tid tillsammans med dem
Advertisement

Att sova är väsentligt för att återfå styrka och kunna möta en ny arbetsdag på bästa möjliga sätt. Tyvärr tvingar vissa jobb oss att helt ändra våra rutiner, speciellt om vi tvingas jobba nattskift. För alla de som börjar jobba på kvällen och kommer hem klockan sju på morgonen är det klart att dagen inte kan börja före två eller tre på eftermiddagen. En 24-årig tjej delade med sig på Reddit av sin historia och hur hennes familj inte verkar stötta henne det minsta. Den unga kvinnan kommer tillbaka från jobbet 7.30 på morgonen, men hennes föräldrar har bestämt sig för att hon sedan ska vakna igen redan vid 11, för att "inte få henne att missa dagen" och "för att spendera mer tid med familjen".

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Många unga människor börjar arbeta medan de fortfarande bor hemma hos sina föräldrar. Tjejen som är huvudperson i den här historien är 24 år gammal och har understrukit att hon inte kan flytta för tillfället, även om det börjar bli ohållbart att bo med sina föräldrar varje dag. Problemet är att den unga kvinnan jobbar på natten och när hon återvänder hem klockan 7:30 på morgonen tvingas hon sova hela morgonen för att återhämta sig. Detta är normalt, förutom att hennes föräldrar väcker henne runt 11 på morgonen, för att hon inte ska missa dagen och för att spendera lite tid tillsammans med familjen. Det säger sig självt att den unga kvinnan behöver vila, även för att kunna möta en ny arbetsdag och detta har gett upphov till konflikt i hemmet.

"De vill att jag ska vara vaken så att jag kan umgås med familjen. Jag förstår detta, men jag är tillgänglig för att umgås med dem på eftermiddagen. Jag förstår inte varför det måste ske på morgonen?" skrev tjejen på Reddit.

Tjejen fortsatte med att beskriva hur hon gör för att slippa undan föräldrarna som vill vara med henne varje morgon, men erkänner att situationen konstant förvärras: "Jag började låsa dörren till mitt rum och då slutade de. Men sedan började de spela hög musik för att väcka mig, men jag började använda öronproppar. De ringde mig på min mobiltelefon för att väcka mig, så jag satte telefonen i "stör ej"-läge." Kort sagt verkar det som att föräldrarna inte riktigt vill låta henne sova i fred! Men som hon själv påpekade går hon inte ut för att roa sig på natten och sedan sover hela dagarna, hon går faktiskt till jobbet!

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Den unga kvinnan undrade om hon hanterar situationen bra och människor på Reddit har inte tvekat med att visa henne allt sitt stöd. De flesta av dem ställde sig på hennes sida och föreslog att hon skulle "hämnas" så här: "Du borde gå in i deras rum mitt i natten och väcka dem och säga att du vill spendera tid med din familj och se hur mycket de gillar det.".

Vi hoppas att situationen snart löser sig på bästa sätt och att denna unga kvinna kommer att kunna få lite mer stöd från sina föräldrar.

Advertisement