Hennes man bjuder hem hela sin familj i en vecka direkt efter förlossningen: den nyblivna mamman i chock

av sofia

24 April 2022

Hennes man bjuder hem hela sin familj i en vecka direkt efter förlossningen: den nyblivna mamman i chock
Advertisement

Ett barns födelse ger upphov till stora förändringar i två människors liv. Redan under graviditeten börjar de första tecknen på förändring i vardagen att uppfattas. Sedan när den nya bebisen kommer, då vänds situationen upp och ner. Man sover mindre, går upp mitt i natten och är alltid på alerten så att inget händer med bebisen. Av alla dessa skäl är det kanske inte den bästa tidpunkten för att ha gäster i hemmet. Huvudpersonen i berättelsen vi nu ska berätta om verkar inte vara av samma åsikt. En man som under de allra första dagarna av sin sons liv, utan att först rådgöra med sin fru, bestämde sig för att bjuda in hela sin familj att tillbringa en vecka i deras hus. Man kan ju bara föreställa sig hans frus reaktion.

Det skulle vara lätt för någon kvinna att tänka på att föda ett barn ena dagen och nästa dag ha ett hus fullt med släktingar i en hel vecka. Låt oss kika på vad som hände.

via Reddit

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

En 27-årig gift man och nybliven pappa berättade sin historia på Reddit för att fråga användarna om råd. Med sina egna ord beskriver han att hans fru ännu inte hade fött barn, men var väldigt nära när han hade en diskussion/bråk med sina föräldrar. Familjen klagade på att paret under det senaste jullovet inte kommit till dem för att tillbringa lite tid tillsammans och utnyttja semestern. Han svarade då att han var öppen för alla förslag.

Förslaget som kom skulle inte ha behagat hans fru. Mannens föräldrar föreslog att de skulle komma hem till paret och stanna hos dem i en vecka efter de att barnet hade fötts. Utan att tveka en sekund tackade 27-åringen ja till detta.

"När min fru några dagar senare pratade med mig om hur vi skulle organisera dagarna efter barnets födelse, - berättade han på Reddit - kom jag ihåg mitt åtagande med min familj och berättade allt för henne. Hon blev chockad. Hon har dock alltid kommit väl överens med alla. Vi har alltid tillbringat mycket tid tillsammans och allt har gått smidigt. Men i det här fallet sa hon genast åt mig att avboka."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Hans fru kunde inte fatta att han hade tyckt att det var en bra idé att bjuda hem folk direkt efter förlossningen. "Jag svarade att min mamma framför allt kunde ha hjälpt oss med barnet. - fortsatte användaren @JosephPeckerjr - Min fru vägrade dock accepterade detta och fortsatte att hålla fast vid sin position. Å andra sidan kunde jag inte säga till mina föräldrar att vi skulle ha varit tvungna att skjuta upp allt igen eftersom de skulle ha tagit illa vid sig."

Från resten av berättelsen framkommer en känsla av obehag hos kvinnan som skulle ha velat tillbringa de första dagarna av sin sons liv med att vänja sig vid honom och skapa ett djupt band som en nybildad familj på tre personer. Istället var allt på väg att vändas upp och ner och andra människor skulle komma för att lägga sig i.

Av denna anledning var de tvivel som uppstod i mannens huvud många och eftersom han inte själv visste hur han skulle lösa det bad han om råd. De flesta ställde sig på hans frus sida och hävdade att perioden efter förlossningen inte är en helt lätt tid och att man måste känna sig bekväm och ha lugn och ro omkring sig.

Vad tycker du? Gjorde han fel eller kunde hans fru ha blundat och välkomnat sin mans familj?

 

Advertisement