Så fort han blir anställd frågar han om lönen och chefen ändrar sig: Jag vill inte ha folk som bara bryr sig om pengar!"

av sofia

19 April 2022

Så fort han blir anställd frågar han om lönen och chefen ändrar sig: Jag vill inte ha folk som bara bryr sig om pengar!"
Advertisement

Arbete är det instrument genom vilket var och en lyckas försörja sig och uttrycker grunden för många moderna rättssystem. Kort sagt, landet vi lever i bör erkänna och främja rätt villkor så att alla medborgare har denna rättighet. Tyvärr är det dock inte så självklart att staten kommer att kunna undanröja alla hinder av social och ekonomisk karaktär för att garantera jämlikhet mellan medborgarna och se till att var och en av dem fritt kan välja vilket yrke eller verksamhet som ska bedrivas. Kanske är det därför de flesta av oss är mer intresserade av den ekonomiska aspekten av ett jobb än av hur mycket vi faktiskt skulle trivas med att göra det. I själva verket borde både den ekonomiska aspekten och valet av arbete helst gå hand i hand.

För huvudpersonen i den här historien var det dock ett "riskfullt" drag att fråga sin chef när han skulle få betalt.

via Reddit

Reddit

Reddit

Huvudpersonen i den här berättelsen publicerade sin jobbiga upplevelse på Reddit och delade användarna om hur han blev "avskedad" redan innan han börjat arbeta. Anledningen? Han hade ställt frågor om sin lön. Mannen publicerade konversationen han hade haft på Whatsapp med sin (ex)-chef, vilket gav upphov till starka reaktioner från många användare, som tog den stackars mannens parti. Arbetstagarens "misstag" skulle ha varit att ställa två frågor om pengarna han skulle ha fått: "Åh, jag glömde fråga: hur ofta får vi betalt?", "Varannan vecka" var det korta svaret från arbetsgivaren; "Okej. Och när får jag betalt för första gången?" frågade medarbetaren, men chefens svar var en kalldusch: "Jag har ändrat mig, jag skulle vilja anställa någon som verkligen är intresserad av jobbet."

Mannen svarade omedelbart att han var intresserad av jobbet och att arbeta för det här företaget, men att löneinformationen fortfarande var viktig eftersom den skulle hjälpa honom att räkna ut när och om han hade råd att betala räkningarna.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Hans chef ville dock inte lyssna: "Inga problem. Fortsätt leta. Jag söker efter en person som är villig att arbeta i harmoni med teamet och i den här miljön. Jag letar inte efter kandidater vars prioritet bara är lönen. Du bad mig inte om att få någon information om personal, uniformer, osv.. ". Den anställde svarade sin chef att hans prioritet är att utbilda barn, vilket är hans jobb, men tillade att han inte kan göra det på ett bra sätt om han inte har tillräckligt med pengar för att betala för mat, bensin eller en bostad och tillade: "Jag frågade bara om lön för att jag var så nervös under intervjun att jag glömde det och min fru påminde mig."
 
Människor på Reddit visade förståelse för mannen och påpekade att chefens oförmåga att skriva ett korrekt meddelande redan var ett dåligt tecken. "Jag tvivlar på att du skulle få betalt," kommenterade en person, medan en annan tillade, "Att fråga när du kan förvänta dig att få betalt, vilken betalningsmetod som kommer att användas och hur mycket du kommer att få är alla giltiga frågor att ställa innan du börjar ett nytt jobb.".
 
Vad tycker du om den här situationen? Skriv din åsikt till oss i kommentarerna!
 
 
 

Advertisement