Han ber sin flickvän att dela på hyran: Han tjänar 500 000 dollar om året och hon är arbetslös

av sofia

17 April 2022

Han ber sin flickvän att dela på hyran: Han tjänar 500 000 dollar om året och hon är arbetslös
Advertisement

När man bestämmer sig för att flytta ihop med någon finns det många aspekter att ta hänsyn till: den ekonomiska biten är säkerligen bland de viktigaste. Trots den initiala entusiasmen, som utmärker alla par som vill ge sig ut på ett nytt äventyr, är det nödvändigt att ta hänsyn till ekonomin och hur man planerar att sköta den som ett par. En 22-årig tjej kontaktade människor på Reddit för att få deras åsikt om hennes personliga situation. Den unga kvinnan, förlovad med en 32-årig man, flyttade till en annan stat för att kunna bo hos honom och fortsätta sina studier, men mannen bad henne dela lika på kostnaderna, inklusive hyran. Det låter kanske egentligen inte som ett problem, förutom att han tjänar 500 000 dollar om året och hon är en arbetslös student som fortfarande försörjs av sina föräldrar.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Förhållandet mellan dem hade pågått i cirka 2 år innan de tog det stora steget att flytta ihop tillsammans. De två bodde faktiskt i samma stad men bodde inte tillsammans. "Jag tar examen om några veckor," förklarade den unga kvinnan, "och jag planerar att börja söka till forskarskolan. Jag har för närvarande inget jobb och planerar inte att tjäna några stora summor pengar under de närmaste åren. Lyckligtvis kan min familj försörja mig under forskarskolan och betala mina utgifter". Det här var tjejens planer innan hennes pojkvän, som redan tjänade mycket bra (cirka 300 000 dollar per år!), erbjöds ett annat, högre betalt jobb i en annan stad:

"Min pojkvän tjänar för närvarande cirka 300 000 dollar per år och har precis fått ett jobberbjudande i en annan stad där han skulle tjäna cirka 500 000 dollar per år plus bonusar. Han vill att jag ska flytta med honom till den här nya staden. Jag kan absolut tänka mig att flytta dit även om det inte är mitt förstahandsval. Jag skulle förmodligen kunna gå på forskarskola där."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tjejen accepterade därför mer än gärna att ge sig ut på detta nya äventyr med sin pojkvän, om det inte var för att han föreslog att dela kostnaderna lika. Mellan hyran och andra utgifter skulle den unga kvinnan behöva betala cirka 2 500 dollar i månaden, vilket är en ganska hög summa och även om flickans familj kan försörja henne, har de inte råd att betala det beloppet varje månad. Dessutom verkar denna begäran från pojkvännen, som tjänar mycket pengar, verkligen orimlig. Hur rättvist det än är att ha delad ekonomi är det orimligt att tro att man kan nå sin partners nivå om han eller hon tjänar mycket mer.

Vad tycker du om saken? Hur betedde du och din partner er när ni bestämde er för att flytta ihop?

Advertisement