En 3-årig pojke hittar en gömd skatt som är värd 4 miljoner dollar (+VIDEO) - TittaPaVideon.se
x
En 3-årig pojke hittar en gömd skatt…
Han ber sin flickvän att dela på hyran: Han tjänar 500 000 dollar om året och hon är arbetslös Två systrar tappar bort sig medan de leker nära sitt hem och överlever 2 nätter i skogen

En 3-årig pojke hittar en gömd skatt som är värd 4 miljoner dollar (+VIDEO)

16 April 2022 • Av sofia
777
Advertisement

Vem av oss, som barn, har aldrig organiserat, åtminstone en gång i livet, en skattjakt. Vi fantiserade om en historia, valde en plats och ritade en karta. Kanske letade man efter särskilda kläder och föremål som ännu mer kunde återskapa känslan hos en sann skattjägare. Men har du någonsin stött på en riktig skatt? Tror du att det inte är möjligt? Idag ska vi bevisa för dig att så inte är fallet.

För att bevisa att det vi säger är sant vill vi berätta historien om en 3-årig pojke som hade turen att hitta en skatt värd miljontals dollar. Låt oss ta en närmare titt på den här historien:

via: BBC

En helt vanlig dag och nästan av en slump hittade lille James Hyatt som bara är 3 år gammal en nästan ovärderlig skatt. Han var ute på promenad med sin pappa och farfar på landsbygden i Essex och den lille killen experimenterade med en metalldetektor. Efter några minuter började James och hans följeslagare höra ett konstant "pip pip" från metalldetektorn. De stannade vid den exakta punkt som indikerats av verktyget och började gräva.

Ingen av de tre hade förväntat sig att ett 500 år gammalt föremål kunde gömma sig under leran. Det var ett hängsmycke föreställande Jungfru Maria på ena sidan - eller Sankta Helenas gestalt, enligt senare studier - och på den andra ett hjärta med 4 gråtande ögon. Allt tycktes syfta på religiösa avbildningar och ursprung. På medaljongens sidor kan dessutom namnen på de tre vise männen läsas: Melcior, Iaspar och Baltasar.

image: Wikipedia

Medaljongen anses vara en riktig skatt och såldes till British Museum, där den fortfarande kan beundras än idag. Intäkterna från försäljningen på cirka 4 miljoner dollar, delades enligt James pappa med ägaren av marken där föremålet hittades.

Sammanlagt finns det tre exempel, inklusive detta, på liknande medaljonger. Enligt vissa studier kan hänget ha smitts som en behållare för religiösa reliker.

Advertisement

En mycket överraskande och oväntad upptäckt. Efter många års promenader som denna hade farfarn till den 3-åriga pojken aldrig hittat något liknande, men pojken hittade istället på första försöket något av enormt värde.

Ett stort grattis till lille James och hans känsla för skatter. Han är säkerligen bland de ytterst få barn som har lyckats förvandla en skattjakt till ren verklighet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack