Min svärmor anklagar mig för att ha varit otrogen eftersom vår dotter föddes med blåa ögon

av sofia

16 April 2022

Min svärmor anklagar mig för att ha varit otrogen eftersom vår dotter föddes med blåa ögon
Advertisement

Varje förälder för sina gener vidare till sina barn, men det är inte säkert att barnet föds med exakt samma egenskaper som sin mamma eller pappa. Morföräldrar räknas till exempel också i frågan om genöverföring. En kvinna berättade dock i ett inlägg om hur hennes svärmor verkar ha "glömt" denna detalj och hur hon anklagade henne för att ha bedragit sin man för det enkla faktum att hennes dotter föddes med blå ögon. Svärmor kunde uppenbarligen inte förstå att hennes barnbarn föddes med ljusa ögon, eftersom hennes son och svärdotter båda har grönabruna ögon.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Min svärmor var på min man för att hon ville prata med honom privat" började kvinnan förklara i sin berättelse, "han försökte undvika henne eftersom sist hon pratade med honom privat, hade hon försökt få honom att organisera ett program åt mig varje vecka där jag skulle ha hälsat på dem medan han var på jobbet". Redan från dessa första meningar är det lätt att förstå hur påträngande denna svärmor och hennes önskemål var. Naturligtvis vägrade mannen att schemalägga en dag i veckan då hans fru skulle behöva besöka svärföräldrarna och vägrade likaså att lämna barnen en dag i veckan hos "farföräldrarna". "Min svärmor skrev inte till mig direkt för hon visste att jag skulle säga nej", berättar mamman som är huvudpersonen i den här historien.

Anledningen till detta nya privata möte mellan mamma och son är dock ännu mer allvarligt än det nyss beskrivna: kvinnan kunde inte uthärda tanken på att hennes barnbarn hade blå ögon eftersom varken hennes son eller svärdotter hade samma ögonfärg. I hennes huvud fanns det bara en möjlig orsak till detta: svärdottern hade varit otrogen mot hennes son.

Advertisement
Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

"Min pappa har blå ögon", förklarade svärdottern, "så jag är bärare av genen, men tydligen har ingen i min mans familj blå ögon, så jag måste ha varit otrogen." Kvinnan fortsatte förklara: "Självklart, istället för att forska om saken och upptäcka att två personer med grönbruna ögon kan få ett barn med blå ögon eller att en bebis blå ögon kan byta ögonfärg flera månader senare har min svärmor bestämt att hon tycker att min son borde ta ett faderskapstest. Är det inte gulligt?.

Människor på Reddit tröstade kvinnan och talade för henne hur ledsna de var över att hon var tvungen att hantera sådana diskussioner med sin svärmor. En användare som var särskilt förbittrad över hennes svärmors beteende skrev: "Hon är rent okunnig och lever förmodligen för att orsaka meningsskiljaktigheter. Om jag var du, skulle jag avbryta dessa månatliga besök på obestämd tid. Ett faderskapstest? !! Löjligt!".

Vad skulle du ha gjort om du varit svärdottern?

Advertisement