Nappar för vuxna människor för att dämpa ångest: ett företag lanserar en ny affärsidé

av sofia

19 April 2022

Nappar för vuxna människor för att dämpa ångest: ett företag lanserar en ny affärsidé
Advertisement

Alla föräldrar vet att för de bebisar som använder napp är den rekommenderade åldern för att helt få dem att sluta inom de första 24 levnadsmånaderna och hur som helst inte senare än vid 2-års ålder. Det är allmänt känt att för spädbarn är nappen en pålitlig följeslagare som på något sätt kan lindra obehag och "trösta" dem i nödsituationer. Du kanske inte visste om detta (eller kanske ville du inte veta det), men det finns något liknande för vuxna också. Du kanske undrar varför, med tanke på att man ofta lägger ned så mycket arbete på att få barn att vänja sig av med att använda napp. Ärligt talat är vi inte helt övertygade om denna produkt, men tydligen finns det en efterfrågan på marknaden på "vuxennappar" för att lindra stress och oro.

via Rearz

Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Har ditt 10 år långa förhållande plötsligt tagit slut? Kan du inte glömma ditt ex? Trakasserar chefen på kontoret dig? Inga problem, du kan lindra din stress med en vuxennapp, som magiskt dämpar en del av din oro och kanske kommer du även att kunna sluta gråta. Behövde vi verkligen det här? Förmodligen inte, men om det finns en efterfrågan på den här typen av produkter är det uppenbart att många människors liv dagligen är fyllda av oro och rädsla som måste hållas borta, precis som för ett litet barn. Nappens funktion för vuxna är i viss mån att ersätta andra vanor som omedvetet fyller samma funktion: att bita på naglarna eller knapra av änden av en penna till exempel. Ur en psykologisk synvinkel skulle faktiskt nappen kunna vara användbar, även för vuxna, för att lugna olika former av ångest.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Hemsidan för företaget som säljer dessa nappar för vuxna, utseendemässigt identiska med de för nyfödda bebisar, hävdar att detta verktyg även är användbart vid behandling av snarkning och sömnapné, samt ett terapeutiskt träningsredskap för talterapi och sjukgymnastik. Vi är fortfarande inte säkra på hur effektivt det kan vara inom vart och ett av dessa områden, men faktum kvarstår att du kan köpa en uppsättning nappar för cirka 6 dollar om du skulle vara intresserad av att prova.

Hade du någonsin hört talas om nappar för vuxna?

Advertisement