En anställd lägger upp chefens lapp: för att dricka kontorets vatten måste de anställda betala

av sofia

15 April 2022

En anställd lägger upp chefens lapp: för att dricka kontorets vatten måste de anställda betala
Advertisement

Arbetsplatsen är en viktig miljö, eftersom det är där du tillbringar större delen av din dag. Ibland kan det dock vara en riktigt obehaglig plats: ​​konkurrenskraftiga och kanske orättvisa kollegor, högt tempo och rädslan för att göra fel, arbetsgivare som aldrig verkar vara nöjda och allmänna villkor av olika slag som kan skapa en obehaglig stämning.

En användare har beslutat att offentliggöra en händelse på Reddit som inträffade på företaget där han arbetar och som skapade ett visst missnöje, nämligen att hans chef tydligen hade tvingat sina anställda att betala en avgift för att få dricka vatten på kontoret.

via Daily Star

RemyBrady/Reddit

RemyBrady/Reddit

Den anställde lade upp en bild av lappen skriven av hans chef som var fäst vid vattenautomaten och indikerade att personalen skulle behöva betala en avgift för att få använda den.

Beloppet som begärdes, en medlemsavgift som chefen hade döpt om till "vattenklubb", skulle landa på 5 dollar i månaden för varje anställd.

Dessa är orden som är skrivna på pappersarket som placerats på vattenautomaten: "Hej vattendrickare. Om du vill njuta av detta läckra polska källvatten, rådfråga Sandra eller Michelle för att gå med i den fantastiska vattenklubben."

Den upplagda bilden fick många visningar och minst lika många kommentarer från chockade användare.

Många tog inläggets författares parti, delade med sig av sina tankar om saken och delade liknande personliga erfarenheter.

Advertisement
Jesús Corrius/Flickr-Not the actual photo

Jesús Corrius/Flickr-Not the actual photo

En användare skrev: "I skolan där jag arbetade hade vi en vattenklubb eftersom kranvattnet var äckligt. Den nya chefen beslutade att han skulle stå för kostnaderna för vattnet. Detta ledde till upptäckten att skolsekreteraren hade ljugit om hur mycket vattnet kostade, bett alla om för mycket pengar och själv roffat åt sig mellanskillnaden."

”Jag arbetade för ett stort universitet som inte försåg sina anställda med vatten. Det är ett mycket rikt universitet", tillägger en annan.

En tredje övervägde två möjliga alternativ: ”1. Michelle och Sandra är mycket generösa med att tillhandahålla dricksvatten eftersom företaget inte är det eller deras vatten är av dålig kvalitet. De ber bara sina kollegor om att hjälpa till med kostnaden. 2) Michelle och Sandra utnyttjar sina medarbetare för ett av livets grundläggande behov, vatten."

Vad tycker du om saken? Är det korrekt att låta sina anställda betala för att dricka vatten på kontoret eller tycker du att chefens val är absurt?

Advertisement