"Chefen sa att han kunde sparka mig när som helst": en anställd lämnar sitt jobb och förklarar allt i ett inlägg

av sofia

08 April 2022

"Chefen sa att han kunde sparka mig när som helst": en anställd lämnar sitt jobb och förklarar allt i ett inlägg
Advertisement

Arbete är en av de saker som gör att vi människor känner oss användbara. Vårt arbete bidrar till ekonomisk utveckling, till välmåendet i det samhälle vi lever i, det är en stimulerande för vårt sinne och framförallt en inkomstkälla som gör att vi kan leva lugnt. Men tänk om arbetsplatsen man jobbade på inte var så lugn och fridfull? Tänk på det ett ögonblick ... Har du någonsin upplevt situationer som fått dig att må riktigt dåligt på jobbet?

Kanske på grund av en ovänlig kollega eller, ännu värre, din chefs elaka beteende. Kvinnan som vi nu kommer att berätta om upplevde något liknande. Varje dag tvingades hon ta elaka kommentare och skämt på kontoret och, tyvärr, kom de från hennes chef. Låt oss tillsammans se vad som hände.

via Reddit

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Kvinnan berättade sin historia i ett inlägg på Reddit. Hon skrev om den jobbiga erfarenhet hon hade på arbetsplatsen på grund av en mening som chefen sa till henne varje dag.

"För en tid sedan förlorade min man sitt jobb och jag fick nöja mig med det jag hittade för att bidra till familjens ekonomi - skriver kvinnan - Lyckligtvis fick jag ett jobb på en bank. Jag var ny på jobbet och min brist på erfarenhet skapade ibland problem för mig. Ibland stämde inte uträkningarna, småsummor visserligen, men mina kollegor och jag var tvungna att stanna på jobbet tills allt stämde".

Kvinnan berättar att hon kände sig mycket skyldig mot sina medarbetare. Tyvärr gjorde hon misstag som även påverkade andra och detta tyngde henne. Men hennes kollegor hade aldrig blivit upprörda på henne över det, till skillnad från hennes chef, Mel. Så fort hon råkade göra ett misstag tittade chefen på henne med ett leende och påminde henne om att det skulle krävas väldigt lite för att sparka henne.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Försök att föreställa dig situationen och sätt dig själv i hennes skor för en stund. Skulle du ha velat vakna varje morgon, göra dig i ordning och möta din arbetsdag med vetskapen om att du har konstant press på dig? Förmodligen inte. För denna kvinna hade det blivit en ohållbar situation och framför allt darrade hon vid bara tanken på att förlora jobbet. Vem skulle ta hand om familjen? Hur skulle de klara sig? Hon hade så många frågor, men plötsligt en dag förändrades allt.

Hon letade efter ett annat jobb och hittade det. Det var dags för hennes revansch.

En morgon, så fort hon kom till kontoret, bad hon chefen om att få prata. Svaret? Mel sa åt henne att vänta till arbetsdagens slut. "Tyvärr, jag tror inte att du kommer att hitta mig då. Jag går tidigare." När den anställda kvinnan sa så hade chefen sagt att hon inte hade fått tillstånd och att hon inte kunde gå tidigare. Kvinnan fick dock äntligen möjligheten att tala om att hon inte skulle vara borta i några timmar, utan för alltid. Hon hade precis sagt upp sig och var världens lyckligaste människa. Detta var ju trots allt fullt förståeligt. Hon hade precis avslutat ett jobbigt kapitel och ett nytt och mer stimulerande skulle börja.

Har du någonsin upplevt en liknande situation? Om så är fallet, skriv och berätta om din upplevelse i kommentarerna.

Advertisement