En kvinna hittar ett gammalt träskrin medan hon gör rent stranden som innehåller gamla mynt och antika föremål

av sofia

13 April 2022

En kvinna hittar ett gammalt träskrin medan hon gör rent stranden som innehåller gamla mynt och antika föremål
Advertisement

Hur många av er drömde inte som barn om att ramla på ett gammalt undangömt skrin eller en skattkista som tillhört pirater? Med fantasin gjorde vi nog alla åtminstone en sådan resa när vi var yngre. En del släppte kanske aldrig tanken och vad de kan göra idag är kanske till exemple att samla på antikviteter. Jennie Fitzgerald, en 38-årig engelsk kvinna, kan säga att hon verkligen hittade en liten skatt på stranden, precis som i de scenerna man drömde om som barn. Den brittiska kvinnan städade stranden på eget initiativ, när hon plötsligt lockades till ett konstigt föremål, med en ovanlig form, i sanden. Hon hade aldrig kunnat föreställa sig att det var en liten kista med värdefulla föremål från en annan tidsepok.

via BBC

It is a haul a pirate would be proud of🤩 Jennie Fitzgerald, from Norwich, travelled to north Norfolk to take part in a...

Pubblicato da Norwich Evening News su Lunedì 28 marzo 2022

Jennie Fitzgerald bor i Sprowston, en by i Norfolk i England, och befann sig på en strand i North Norfolk mellan Cart Gap och Happisburgh under helgen med sin familj. Kvinnan, som är 38 år gammal och arbetar som sekreterare på en läkarmottagning, blev chockad när hon insåg vad det mystiska träföremålet var. Jennie städade lite på stranden och stötte på en väldigt sliten träkista med hänglås. Det var ett av de många föremål hon hade samlat på sig som kastats upp av vågorna på stranden, men definitivt mer värdefullt än många andra!

Jennie ringde omedelbart sin man, som gick med henne för att hämta kistan. När de väl kom hem visade mannen den otroliga upptäckten som kvinnan gjort för alla i familjen: "Titta, mamma har hittat en skattkista!".

Advertisement
Look and learn.com / Not the actual photo

Look and learn.com / Not the actual photo

Inuti hittade Jennie och hennes man omkring 100 mynt, av vilka några tycks gå tillbaka till den viktorianska eran, medan andra till George III:s regeringstid, alltså från 1760 till 1801. Ytterligare andra, enligt kvinnans vittnesmål, verkar medeltida eller romerska, eftersom de har ett mycket äldre utseende. Förutom mynten innehöll kistan vad som troligen var ädelstenar, ett fickur och till och med en flaska parfym. Jennie blev mycket förvånad: "Jag blev chockad, jag satt bara och stirrade på alla." Självklart har paret informerat de lokala rättsliga myndigheterna.

Vem skulle inte vilja uppleva ett sådant spännande äventyr?

Advertisement