"Min svärmor övertalade min man om att byta namn på vårt barn": en kvinnas utbrott

av sofia

10 April 2022

"Min svärmor övertalade min man om att byta namn på vårt barn": en kvinnas utbrott
Advertisement

Räck upp handen om du aldrig har haft problem med din svärmor. Av en eller annan anledning är tyvärr relationen med en svärmor nästan aldrig en enkel relation för någon. Speciellt för en fru vars mans mamma kanske inte gillar henne allt för mycket. Varför? Ibland finns det ingen specifik anledning, det kan till och med bara handla om karaktärsskillnader. Synd att dessa bråk mellan svärdotter och svärmor, vilka tyvärr inte är sällsynta, också kan skapa problem för paret.

Kvinnan vi ska berätta om nu är väl medveten om detta. Hon kände sig kränkt inte bara av sin svärmors beteende utan också av sin mans. Låt oss kika på vad som hände.

via Dailymail

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Den här kvinnan bestämde sig för att be om råd om vad som hade hänt henne för att få åsikter och förstå hur hon skulle bete sig med sin svärmor. Allt började när hennes första barn föddes. Kvinnan fick vila i några dagar efter att barnet hade fötts. Just då hände något som enligt hennes uppfattning var extremt jobbigt. Medan hon vilade ändrade hennes man och svärmor namnet som paret hade valt innan barnet föddes och registrerade det officiellt.

"Det absurda - sa kvinnan - var att jag inte fick veta detta av min man. När han hade registrerat namnet på vår bebis sa han Finlay istället för Finley. Jag visste ingenting förrän två månader efter förlossningen när jag fick att läsa hans födelsebevis".

Den nyblivna mamman tog reda på mer och upptäckte att allt föddes från en förfrågan från hennes svärmor. Hennes mans mamma hade insisterat och övertalat sin son att registrera ett annat namn än det de två föräldrarna hade valt. Hon hade till och med sagt till sin son att hans fru skulle bli arg, men att hon senare skulle komma över det. Kvinnan hamnade därför i en mycket obekväm situation.

På ena sidan stod svärmorn som aldrig hade gillat henne och det visste hon, men att planera bakom hennes rygg medan hon återhämtade sig från förlossningen, ett ämne som dessutom var så viktigt som ett barns namn var alldeles för mycket för svärdottern. På andra sidan stod dock hennes man. Den person hon borde ha litat mest på och som tvärtom hade låtit sin mamma vinna, trots att han visste att han sårade sin fru.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Kvinnan bad om råd eftersom hon inte vet hur hon ska bete sig, särskilt med sin svärmor. "Min man känner sig väldigt skyldig för det han gjorde. - fortsatte den nyblivna mamman att berätta - Han bad om ursäkt och sa att han hade gjort fel och jag vill tro honom. Jag gillade inte hans beteende, men jag vill inte vara ifrån honom och sakta men säkert kommer vi att jobba på det tillsammans. Jag skulle dock inte vilja släppa samtalet om min svärmor. Jag skulle gärna vilja säga något, men jag är inte säker på att det är rätt sak att göra. "

Sedan historien landade på webben dröjde det inte länge innan kommentarerna började ramla in och skilde sig mycket från varandra. Det fanns många som höll med den nyblivna mamman och inte visade någon förståelse för svärmorns beteende och uppmuntrade henne att ta den tid hon behöver för att låta känslan av att ha blivit kränkt gå över. Andra har istället pekat ut kvinnans man som huvudansvarig. Han borde ha sagt nej till mamman och registrerat barnet med det namn han kommit överens om med sin fru. Det fanns dock de som också svarade med att hävda att det var kvinnan som överdrev. Det var trots allt bara ett namn, till och med ett andra namn, så varför göra så stor grej av det?

Vad tycker du om saken? Håller du med den nyblivna mamman, maken eller svärmor?

Advertisement